Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
14.19

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Sberbank

Natisni članek

počitnice advertorial Sberbank kredit

Torek, 24. 7. 2018, 14.19

2 meseca

Kaj bi si privoščili za 15 tisoč evrov?

Vsebino omogoča Sberbank
poletje sproščanje

Si predstavljate, da bi imeli 15 tisoč evrov? Kako bi jih zapravili? Prvi pogoj je, da smo finančno stabilnost že dosegli in nas prihodnost ne skrbi.

Najprej bi gotovo poplačali vse dolgove, nekaj bi privarčevali, nekaj pa bi gotovo ostalo za uresničitev skrite želje, s katero smo vedno odlašali z izgovorom, da si je ne moremo privoščiti.

Velikokrat se posmehujemo zvezdnikom, kako lahkomiselno zapravljajo svoj denar, ampak nekaj jim moramo priznati – imajo kar nekaj idej, kako zares uživati v denarju. Tudi nam bi se prileglo porabiti nekaj denarja na zabaven način.

Začnimo pri suhoparnem, a neizogibnem podatku, koliko denarja mesečno porabimo za življenjske stroške: povprečno gospodinjstvo na mesec porabi 1.444 evrov za življenjske potrebščine, kar znaša približno 48 evrov na dan. V te stroške so zajeti izdatki za hrano, transport, oblačila, komunikacije, stanovanjske stroške, rekreacijo, kulturo in zdravje. S tem si sicer zagotovimo udobno in relativno kakovostno življenje.

prijatelji poletje | Foto:

Kako pa je s srečo? Menda si je ne moremo kupiti, a denar ima vseeno pomembno vlogo pri tem, kako dojemamo svoje življenje. Do neke mere si malce sreče lahko tudi plačamo, saj nam denar omogoča, da sebi in družini lahko privoščimo nove dogodivščine, ki nas na vsak način bogatijo.

Ko zaslužimo dovolj denarja, da si zagotovimo udobno življenje, se vseeno lahko zavestno odločimo, da bomo živeli varčno. Prihranke, ki nam bodo ostali na tak način, pa lahko porabimo za tiste stvari, ki res štejejo v življenju – za hobije, majhne ali večje priboljške, potovanja, nove izkušnje, obzorja in poznanstva.

Ali potrebujete navdih?

Koliko denarja je dovolj za nepozabno dogodivščino ali sanjsko potovanje? Recimo, da imamo na razpolago 15 tisoč evrov. Izbrali smo nekaj idej za nenavadne nakupe, večje ali manjše razvade, petična razvajanja in nenavadna potovanja.

Križarjenje

križarjenje morje poletje | Foto:

Sicer se zdi, da križarjenje ni nič nenavadnega, a če imamo na razpolago dovolj časa, bo to neprecenljiva izkušnja, ki bo spremenila naš pogled na svet. Kateri del sveta bi radi prekrižarili – Karibe, Bahame, azijske otoke, severna morja, Sredozemlje? Križarke so svet v malem in ni dvoma, da bo potovanje preseglo vsa naša pričakovanja, saj bomo videli več krajev, kot jih lahko na "navadnem" potovanju.

Če bomo šli na daljše križarjenje, pričakujmo, da bomo za 15 tisoč evrov lahko videli že kar nekaj sveta, kar je seveda odvisno od dolžine potovanja, namestitve in prevoznika.

Romantičen konec tedna z večerjo

Zakaj pa ne bi enkrat za spremembo uživali kot kralji? Kakšno posebno priložnost, kot je zaroka ali pa okrogla obletnica poroke, osebni uspeh ali le želja po popolnem odklopu lahko proslavite tudi z romantičnim vikendom v dvoje, ki ga zaokrožite v kateri od najboljših restavracij na svetu. Med njimi so Eleven Madison Park v New Yorku, Noma v Köbenhavnu, Mugaritz na severu Španije, Osteria Francescana v Modeni, Fat Duck v Veliki Britaniji Guy Savoy v Parizu ali Mizai v japonskem Kjotu.

Za mizo v katerikoli od teh restavracij boste čakali več mesecev, vendar boste nad kulinaričnim doživetjem tako navdušeni, da vam ne bo žal.

Zgradite si svojo hišo na drevesu …

hišica na drevesu | Foto:

Imeti svojo hišico na drevesu niso le sanje malih pustolovcev, saj smo se ljudje vedno dobro počutili v krošnjah dreves.

Vedno več odraslih se namreč odloča za gradnjo sanjskega kotička med zelenimi krošnjami dreves, od koder je doživljanje sveta povsem drugačno. Za pravo graščino sicer lahko odštejete celo premoženje, a tudi za nekaj tisočakov boste lahko uživali v kar zgledni "opazovalnici".

… ali pa najemite grad

Namesto počitnic v hotelu si privoščite najem celotnega gradu. Na Irskem ga prek spletne strani Airbnb lahko najamete že za 150 evrov, medtem ko vas grad v Suffolku stane približno šest tisoč evrov na noč.

Izživite željo po hitrosti

dirkanje | Foto:

Med nepozabnimi doživetji, ki dišijo predvsem ljubiteljem dinamične vožnje, so gotovo adrenalinske dirke z različnimi dirkalnimi vozili. Na voljo so tudi pri nas, a pravi navdušenci bodo izbrali eno od dirkališč avtomobilističnega tekmovanja Nascar v ZDA, kjer lahko doživetje izkusite za od 130 do 900 dolarjev, odvisno, koliko krogov boste prevozili in ali boste sami sedli za volan.

Očarajte z diamantom

Diamanti so večni, prava ljubezen pa je vredna več kot vsi zakladi sveta. Prstan z eno karatnim diamantom vas bo stal približno 11 tisoč evrov. Prestižni diamanti ohranijo svoj lesk za vedno, zato so prava izbira, s katero lahko okronate svojo življenjsko ljubezen.

Opremite svoj dom z dizajnerskim kosom pohištva

pohitšvo dnevna soba dom | Foto:

Pohištvo ali samo en kos priznanega oblikovalca lahko stanovanje spremeni v edinstven dom, ki izžareva našo osebnost.

Ne glede na to, na kateri točki svojega finančnega potovanja se nahajate, se lahko zanesete na uglednega ponudnika finančnih storitev, ki vas popolnoma razume in vam je pripravljen priskočiti na pomoč, ko je treba narediti prvi korak.

Ko so odločimo, da bomo stvari spremenili v pravo smer, je prav prvi korak najtežji. Da bomo končno naredili nekaj povsem nepričakovanega zase in s tem obrnili svoje finance v pravo smer, je na voljo ugodni in hitri kredit v banki Sberbank. Odobrijo ga že v nekaj urah in je na voljo tudi za nekomitente.

Sanje, ki so na dosegu roke

par računalnik | Foto:

Sanje o stvareh, za katere bi morali odšteti 15 tisoč evrov, so v resnici več kot dosegljive. V ta namen je mogoče najeti ugodni in hitri kredit v banki Sberbank.

Ko denar potrebujete zares ekspresno

Pri banki Sberbank je mogoče hitro in ugodno najeti od tisoč do 15 tisoč evrov kredita, ki ga lahko odplačujemo od 12 mesecev do 8 let (96 mesecev).

Kredit je na voljo za stranke vseh bank, edina zahteva pa je, da po sklenitvi kredita v vašem mesečnem proračunu ostane najmanj 550 evrov mesečnega prihodka.

Druge lastnosti hitrega kredita pri banki Sberbank:

- hitra odobritev kredita in izplačilo v treh urah,

- fiksna obrestna mera (nespremenjene mesečne obveznosti celotno dobo odplačevanja),

- brez stroškov zavarovanja,

- brez stroškov vodenja kredita,

- minimalna kreditna dokumentacija.

Izpolnite obrazec in pripravite ustrezne dokumente.  Z vso dokumentacijo boste obiskali izbrano Sberbank poslovalnico, kjer boste lahko že v treh urah po podpisu pogodbe prejeli želeni znesek kredita in začeli kovati vroče načrte za prihodnje počitnice.

Informativni izračun: 5.000 evrov, odplačilna doba 36 mesecev:

Mesečna anuiteta: 154,36 evra
Obrestna mera (letna): 6,99 % (NOM)
Interkalarne obresti: 7,77 evra
Stroški odobritve: 175,00 evra
Skupni stroški kredita: 739,82 evra
Efektivna obrestna mera: 9,94 %
Skupni znesek, ki ga plača kreditojemalec: 5.739,82 evra
Ne spreglejte