SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je Bratuškova dokončno pregnala sklade?

1

termometer

Potem ko je nadzorni svet SDH sklenil, da bo vladi najpozneje do konca meseca predlagal, naj umakne sklep o zamrznitvi privatizacije, se pojavlja vprašanje, ali se bodo skladi še vrnili.

Finance poročajo, da naj bi se nadaljevanje privatizacije podjetij v državni lasti zavleklo najmanj za tri tedne, zaradi sestavljanja nove vlade pa verjetno še za dlje. Odhajajoča premierka Alenka Bratušek je tik pred volitvami sporočila odločitev vlade, da se do oblikovanja nove vlade ne sme končati noben postopek prodaje podjetja v večinski državni lasti.

Zamrznitev privatizacije in izjava Bratuškove o neprimernosti skladov za kupce državnih deležev naj bi po pisanju Financ odgnala sklade, ki so se zanimali za nakup, saj so odpovedali udeležbo na že dogovorjenih predstavitvah. Slovenski državni holding (SDH) je pridobil pravna mnenja, da je odločitev vlade o zamrznitvi nezakonita, če pa nova vlada, ki jo bo najverjetneje vodil zmagovalec volitev Miro Cerar, ne bo hitro in jasno podprla privatizacije, pišejo Finance, se lahko zgodi, da se zainteresirani kupci dokončno umaknejo ali pa še dodatno znižajo svoje ponudbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin