SiolNET. Posel danes Novice
1,72

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Dars zožil izbor ponudnikov za gradnjo predora Karavank

1,72

termometer

karavanke, predor
Foto: Klemen Korenjak

Uprava Darsa je danes sprejela odločitev o tem, s katerimi od petih ponudnikov bo izvedla pogajanja v postopku oddaje javnega naročila za izgradnjo druge cevi predora Karavanke, so povedali v družbi. Odločitve, na katero so sicer možne pritožbe, vsebinsko ne komentirajo, dokler niso z njo seznanjeni vsi ponudniki.

Ponudbe za gradnjo druge cevi karavanškega predora so oddali turški Cengiz, ki je dela ocenil na 99,6 milijona evrov, grški J&P Avax (115 milijonov evrov), domači Kolektor CGP v skupnem nastopu z Rikom in turškim Yapi Merkezijem (121 milijonov evrov), podjetje Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto (121 milijonov evrov) in Gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom (122,2 milijona evrov).

Znova je pričakovati pritožbo

Dars si želi javno naročilo zaključiti čimprej, vsekakor si pravnomočnosti izbire izvajalca gradnje druge cevi želijo do konca letošnjega leta, a je časovnica zaradi možnosti pritožb negotova. Dars je danes omenjenih petim ponudnikom sporočil odločitev glede pogajanj. Po dvigu priporočene pošte imajo ponudniki osem delovnih dni časa za morebitno pritožbo. Če bo do nje prišlo - pričakovati je, da bo -, bo zadeva nato spet romala na državno revizijsko komisijo.

Če pritožbe morebiti le ne bi bilo, bodo čimprej stekla pogajanja, uprava Darsa pa bo po koncu pogajanj sprejela izvajalca, ki ga mora nato potrditi še nadzorni svet.

Dars je izvajalca gradnje druge cevi karavanškega predora sicer začel iskati že decembra 2017, a so pritožbe oddajo naročila močno zavlekle. S tem se je zamaknila tudi gradnja, katere začetek je bil predviden sredi lanskega leta. Medtem ko je gradnja avstrijske strani predora stekla že septembra lani, tako slovenska stran še nima izbranega izvajalca. Sama gradnja naj bi sicer trajala pet let.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slov1ec / 18.09.2019. ob 13:48 +6 0

  Kako že je zagrozil en naš gradbeni baron : " pritoževal se bom toliko časa, da posel dobim...! " Vse povedano !

  +6 0
 • Skipy / 18.09.2019. ob 15:19 +4 0

  To je že patetika, očitno vam je vseeno ali imamo predor ali ne. Ker če vam ne bi bilo bi bil zakon o javnem naročanju spremenjen v enem tednu.

  +4 0
 • bleferji / 18.09.2019. ob 14:17 +4 0

  Slo navadna LAŽ, SPRENEVEDANJE,ZAVAJANJE, skratka koruptivna golazen ! Sedaj se krade kar javno, v medijih se vse napove in predvidi. So tako že tako lopovsko nagravžni, da se sploh več ne skrivajo !! Kakšne butale je ta Slo. edino kar šteje je lepa narava in res požrtvovalni športniki, ter nekaj tisoč pridnih delavcev, ki delajo za suženjske mezde !! Krade so povsod! Tudi zajeten del Zdravnikov je tudi sprijena pokvarjena materialistična drhal!

  +4 0
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin