Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2019,
12.34

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

6

Natisni članek

DARS Karavanke pritožba

Sreda, 18. 9. 2019, 12.34

4 leta, 7 mesecev

Dars zožil izbor ponudnikov za gradnjo predora Karavank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

6

karavanke, predor | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Uprava Darsa je danes sprejela odločitev o tem, s katerimi od petih ponudnikov bo izvedla pogajanja v postopku oddaje javnega naročila za izgradnjo druge cevi predora Karavanke, so povedali v družbi. Odločitve, na katero so sicer možne pritožbe, vsebinsko ne komentirajo, dokler niso z njo seznanjeni vsi ponudniki.

Ponudbe za gradnjo druge cevi karavanškega predora so oddali turški Cengiz, ki je dela ocenil na 99,6 milijona evrov, grški J&P Avax (115 milijonov evrov), domači Kolektor CGP v skupnem nastopu z Rikom in turškim Yapi Merkezijem (121 milijonov evrov), podjetje Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto (121 milijonov evrov) in Gorenjska gradbena družba s češkim Metrostavom (122,2 milijona evrov).

Znova je pričakovati pritožbo

Dars si želi javno naročilo zaključiti čimprej, vsekakor si pravnomočnosti izbire izvajalca gradnje druge cevi želijo do konca letošnjega leta, a je časovnica zaradi možnosti pritožb negotova. Dars je danes omenjenih petim ponudnikom sporočil odločitev glede pogajanj. Po dvigu priporočene pošte imajo ponudniki osem delovnih dni časa za morebitno pritožbo. Če bo do nje prišlo - pričakovati je, da bo -, bo zadeva nato spet romala na državno revizijsko komisijo.

Če pritožbe morebiti le ne bi bilo, bodo čimprej stekla pogajanja, uprava Darsa pa bo po koncu pogajanj sprejela izvajalca, ki ga mora nato potrditi še nadzorni svet.

Dars je izvajalca gradnje druge cevi karavanškega predora sicer začel iskati že decembra 2017, a so pritožbe oddajo naročila močno zavlekle. S tem se je zamaknila tudi gradnja, katere začetek je bil predviden sredi lanskega leta. Medtem ko je gradnja avstrijske strani predora stekla že septembra lani, tako slovenska stran še nima izbranega izvajalca. Sama gradnja naj bi sicer trajala pet let.

Ne spreglejte