Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2018,
13.14

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

banka Addiko Bank Miodrag Kostić Gorenjska banka Andrej Andoljšek

Petek, 2. 2. 2018, 13.14

6 let, 2 meseca

Andoljšek aprila na čelo Addiko Bank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Andrej Andoljšek | Foto STA

Foto: STA

Andrej Andoljšek, ki bo konec marca zapustil položaj predsednika uprave Gorenjske banke, bo s prvim aprilom prevzel vodenje Addiko Bank. Na tem mestu bo nasledil Mateja Falatova, ki je Addiko Bank zapustil sredi januarja.

Kot so sporočili iz Addiko Bank, je nadzorni svet Andreja Andoljška imenoval za novega predsednika uprave. Delovne obveznosti bo Andoljšek po formalnem dovoljenju Banke Slovenije prevzel prvega aprila. Z vodenjem banke bo odgovoren za nadaljnji strateški razvoj banke na slovenskem trgu.

Andoljšek: Addiko Bank izvedla eno največjih preobrazb bančništva v regiji

Andoljšek, ki na čelu Gorenjske banke ostaja do konca marca, je ob imenovanju dejal, da je Addiko Bank v preteklih letih "uspešno izvedla verjetno eno največjih poslovnih preobrazb na področju bančništva v regiji, istočasno pa ima jasno in ambiciozno vizijo nadaljnjega razvoja".

Verjame, da je na področju bančništva ob tehnoloških novostih ter spremembah navad uporabnikov finančnih storitev veliko izzivov in priložnosti, kjer se bo Addiko Bank izkazala kot najboljša izbira.

Na čelu Addiko Bank bo nasledil Mateja Falatova

Po navedbah Addiko Bank ima Andoljšek 14 let izkušenj na vodilnih položajih v različnih branžah, zadnjih sedem let pa je zasedal vodilne položaje v finančnem sektorju. Nazadnje je kot predsednik uprave Gorenjske banke izvedel preoblikovanje banke, razvil nove poslovne kanale in preoblikoval ključne procese v banki z občutnim vplivom na poslovni rezultat in napredek banke.

Andrej Andoljšek bo na mestu predsednika uprave nasledil Mateja Falatova, ki bo svojo poslovno pot nadaljeval zunaj skupine Addiko. Falatovu je mandat prenehal sredi januarja, banko pa od takrat vodita člana uprave Tadej Krašovec in Miha Mihič.

Nadzorni svet Gorenjske banke je v ponedeljek sprejel Andoljškovo pobudo za predčasni konec mandata. Andoljšek se bo z mesta predsednika uprave poslovil s koncem marca, njegov naslednik pa bo zdajšnji predsednik nadzornega sveta banke David Benedek.

Kostić upa, da bo v sprejemljivem roku dobil vsa potrebna dovoljenja

Andoljšek, ki je bil na čelo uprave Gorenjske banke za petletno obdobje imenovan junija 2014, je odločitev o predčasnem koncu mandata sprejel zlasti v luči pričakovanih sprememb v lastništvu, posledično pa v načinu vodenja in delovanja banke, so v ponedeljek sporočili iz Gorenjske banke.

Skupščina družbe Sava, ki je največji lastnik Gorenjske banke, je v torek sprejela nasprotni predlog finančnega sklada York, da se delnice Gorenjske banke prodajo srbski AIK banki, vendar pod odložnimi pogoji. Kupec bo moral v 45 dneh upravnemu odboru Save predstaviti vsa potrebna dovoljenja bančnih regulatorjev za prevzem.

Lastnik AIK banke Miodrag Kostić je v četrtek izrazil upanje, da bo v sprejemljivem roku dobil vsa potrebna dovoljenja in končal postopek nakupa delnic banke ter da bo v ponovljenem postopku dobil soglasje srbske centralne banke za prevzem.

Ne spreglejte