Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2020,
8.18

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek delnice Netflix

Torek, 10. 11. 2020, 8.18

3 leta, 5 mesecev

Ali je Netflix imun proti novemu koronavirusu?

Oglasno sporočilo
Fortrade

Netflix je v zadnjem času čedalje močnejši. Medtem ko je veliko delnic izgubilo vrednost, je Netflix pokazal, da ni samo imun proti novemu koronavirusu, ampak je imel celo korist od pandemije. Vrednost Netflixovih delnic je od začetka leta namreč narasla za dobrih 51 odstotkov. Poslovanje Netflixa se je med pandemijo močno izboljšalo.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako trgovati od doma s ceno delnic Netflixa (t. i. finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic Netflixa. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Od skromnih začetkov med prvo javno ponudbo leta 2020 so cene Netflixove delnice narasle za več kot 40.000 odstotkov, kar kaže na zvesto bazo uporabnikov, odličen menedžment in trajnostni delovni model.

Netflix je objavil poročilo o poslovanju v tretjem četrtletju leta 2020 z nekaj šibkejšimi rezultati, kar je pripeljalo do izjav kritikov, da podjetje izgublja zagon. Čeprav je imel Netflix v tretjem četrtletju počasnejšo rast zaslužka, število naročnikov še naprej narašča. Podjetje je pridobilo 2,2 milijona novih neto naročnikov v 3. četrtletju, kar je pod napovedanih 2,5 milijona. Podjetje je imelo prihodke, ki so bili večji od pričakovanih, in sicer 6,44 milijarde dolarjev.

Netflix je, zahvaljujoč prepovedi gibanja v 1. in 2. četrtletju, imel neverjetno rast naročnikov, ampak ni predvidel šibkejših rezultatov v 3. in 4. četrtletju po ukinitvi omejitvenih ukrepov. Na neki način je Netflix žrtev lastnega neverjetnega uspeha v prvi polovici leta. Na drugi strani je Netflix pridobil nove naročnike, kar pomeni, da so nekateri od naročnikov, ki so se prijavili v času karantene, še naprej plačevali naročnino.

Netflix je v prvih devetih mesecih leta 2020 razširil bazo naročnikov za 28,1 milijona. To je izjemen uspeh, če upoštevamo podatek, da je v celotnem letu 2019 podjetje pridobilo 27,8 milijona naročnikov.

fortrade | Foto:

Novi val novega koronavirusa lahko uniči filmsko industrijo, kar bi bilo ugodno za Netflix

Še en dejavnik, o katerem se manj razmišlja, sta kratkoročna in dolgoročna škoda, povzročena filmski industriji. Veliki filmski studii, ki so Netflixova konkurenca, trenutno doživljajo izgube, ker njihove filmske uspešnice ne morejo ustvariti dovolj dobička v kinodvoranah zaradi omejitvenih ukrepov po vsem svetu. Večina ljudi se namreč izogiba kinodvoran, da ne bi tvegali okužbe. Projekcije številnih filmov so prestavljene na obdobje, ko se bo pandemija umirila. Najnovejši film o Jamesu Bondu No time to die, na primer, ne bo prikazan pred aprilom prihodnjega leta.

Brez novih filmov kinodvorane nimajo razloga za ponovno odprtje, zato je druga največja svetovna veriga kinematografov objavila, da bo začasno zaprla 633 dvoran v ZDA in Združenem kraljestvu. Še eno prisilno zapiranje po prvem valu novega koronavirusa bi lahko popolnoma uničilo neodvisne kinematografe, prihodnost nekaterih večjih verig pa bi postala vprašljiva. Očitno je, da primanjkljaj novih filmskih uspešnic in zapiranje kinodvoran kratkoročno pomagata Netflixu. Poleg tega ta razvoj dogodkov lahko pospeši trend zapuščanja kinodvoran in vse pogostejše gledanje filmov doma, kar prinaša dolgoročno korist Netflixu.

fortrade | Foto:

Kaj prihodnost prinaša Netflixu?

Nedavne odpovedi programov in določeni izvršni odloki so povzročili, da morajo vlagatelji razmisliti o Netflixovi strategiji. Varčevanje pri skupnih programih, ki ne prinaša novih in ne zadržujejo starih naročnikov, je smiselno s poslovnega vidika, a negativno vpliva na ugled Netflixa, zgrajen na originalnih programih. Ena od rešitev je dvig cen. Netflix je to že zdavnaj naredil v Kanadi. Konec koncev bo gibanje najverjetneje omejeno in ljudje bodo prisiljeni ostati doma, zato bodo zaradi primanjkljaja drugih alternativ plačevali naročnino na Netflix ne glede na podražitev.

Podjetje ima še vedno več originalnih programov v primerjavi s konkurenco, a si Disney Plus in HBO Max prizadevata, da bi ga dohitela. Netflix ima danes močno konkurenco, vendar je podjetje v dobrem položaju, da bo lahko še naprej ponujalo zadovoljive storitve uporabnikom, hkrati pa zagotavlja večji dobiček tistim, ki trgujejo z njegovimi delnicami.

Pogodbe, za razliko od CFD-jev, so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbo in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na vašem računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsaka oseba na podlagi lastne odgovornosti sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali v pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

Ne spreglejte