Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 1. 2022,
14.50

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

7

Natisni članek

cerkev streljanje Nemčija

Ponedeljek, 24. 1. 2022, 14.50

2 leti, 3 mesece

V streljanju v Nemčiji umrla ena oseba, strelec nato sodil še sebi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

7

Nemška policija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V današnjem strelskem napadu na univerzi Heidelberg na jugozahodu Nemčije je umrla ena oseba, tri so ranjene, je poročala nemška tiskovna agencija dpa, sklicujoč se na varnostne vire. Strelec, ki naj bi bil študent, je mrtev. Po dejanju si je sodil sam. 

Strelec, ki naj bi bil študent, je v predavalnici medicinske fakultete, kjer je v času napada potekalo predavanje, začel streljati in pri tem hudo ranil štiri ljudi. Mlajša ženska je kasneje podlegla poškodbam, ki jih je dobila zaradi strela v glavo, še navaja dpa.

Tiskovni predstavnik policije je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da je moški "divje" streljal po predavalnici. Pri sebi naj bi imel dolgocevno orožje.

Storilec je po dejanju stekel na prosto in se nato ustrelil. Pri sebi naj bi imel nahrbtnik z več kosi orožja, je še izvedela dpa.

Policija je potrdila, da je napadalec mrtev, drugih podrobnosti o njem, tudi njegove identitete, pa za zdaj ni razkrila. Napadalec, ki naj bi deloval sam, naj ne bi imel političnega ali verskega motiva za dejanje. Več naj bi pojasnili na drevišnji novinarski konferenci.

Območje v predelu Heidelberga Neuenheimer Feld, kjer stojijo predvsem fakultete za naravoslovje in del univerzitetne klinike, je bilo popoldne v veliki meri zaprto. Na prostoru univerzitetnega kampusa je bilo na desetine policistov in reševalnih vozil.

Nemški pravosodni minister Marco Buschmann je sporočil, da so njegove misli z žrtvami in ljudmi na kraju dogodka, in se zahvalil reševalcem za njihovo pomoč.

Kraj dogodka obiskala ministrica, študenti so zgroženi 

Ministrica za gospodarstvo zvezne dežele Baden-Württemberg Theresia Bauer je obiskala kraj dogodka in ob tem izrazila svojo prizadetost. "Zgrožena sem. Ostaneš brez besed, ko morajo nedolžni mladi ljudje izkusiti kaj takega v času študija," je dejala po poročanju dpa.

Tudi študenti so bili šokirani. "Smo neskončno šokirani. To je katastrofa, ki je nepredstavljiva sredi predavanj, izpitov in univerzitetnega življenja," je dejal predstavnik študentov Peter Abelmann.

Univerza Heidelberg je bila ustanovljena leta 1386 in velja za najstarejšo nemško univerzo ter eno najstarejših v Evropi. Sestavlja jo več univerzitetnih kampusov, ki se nahajajo v različnih predelih slikovitega mesta Heidelberg z okoli 160 tisoč prebivalci.

Novice Tihotapec ljudi pri begu streljal na avstrijske vojake
Ne spreglejte