SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V novih turških napadih več mrtvih civilistov

1

termometer

Turške zračne sile so zjutraj znova napadle domnevne položaje Kurdske delavske stranke (PKK) na severu Iraka. Pri tem naj bi bilo ubitih najmanj osem civilistov.

Turški mediji poročajo, da je Turčija v napadih do zdaj ubila okoli 260 pripadnikov PKK.

Protiteroristična ofenziva Prejšnji teden je Turčija sprožila letalske napade proti PKK v iraškem Kurdistanu in prekinila mirovni proces s to organizacijo. PKK je sicer v zadnjem času izvedla vrsto napadov na policiste v Turčiji.

Turčija trdi, da gre pri vsem za protiteroristično ofenzivo proti skrajni Islamski državi in PKK po vrsti napadov na turških tleh.

Iraški Kurdistan PKK pozval, naj odide Kurdski uporniki iz Kurdske delavske stranke (PKK) naj odidejo iz iraškega Kurdistana, da tako turški napadi na njihove cilje ne bi povzročali žrtev med civilisti, pa je medtem sporočilo vodstvo te avtonomne regije v Iraku.

"Kurdistansko vodstvo je jasno v zahtevah, da PKK svoje vojaške baze umakne iz regije, da turški vladi ne daje opravičila, ko bombardira civiliste. Če PKK ne bi imela baz v tej regiji, Turčija ne bi bombardirala civilistov," so sporočili iz kabineta kurdistanskega predsednika Masuda Barzanija in opozorili, da med iraško in turško vlado velja sporazum, ki turškim silam omogoča vstop v Irak. To bi pomenilo, da lahko Turčija posreduje preko iraške meje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin