Četrtek,
17. 10. 2024,
12.27

Osveženo pred

4 ure, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Natisni članek

požarna varnost gasilci Nemčija požar

Četrtek, 17. 10. 2024, 12.27

4 ure, 29 minut

V Nemčiji zagorela nova gasilska postaja brez požarnega alarma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
požar na nemški gasilski postaji | Pri gašenju požara, ki se je z večmetrskimi ognjenimi zublji razširil vse do strehe stavbe, je sodelovalo približno 170 gasilcev. | Foto Kreisfeuerwehrverband Aschaffenburg

Pri gašenju požara, ki se je z večmetrskimi ognjenimi zublji razširil vse do strehe stavbe, je sodelovalo približno 170 gasilcev.

Foto: Kreisfeuerwehrverband Aschaffenburg

V nemškem mestu Stadtallendorf je v sredo zagorela lani zgrajena gasilska postaja. Čeprav je njena gradnja stala več deset milijonov evrov, je niso opremili s požarnim alarmom. Kot je pokazala preiskava, tega od investitorja niso terjali niti predpisi. V požaru ni bil nihče poškodovan, poroča britanski Guardian.

V mestu Stadtallendorf v osrednji Nemčiji so pred manj kot letom dni slovesno odprli novo gasilsko postajo, v sredo zjutraj pa je lokalno skupnost presenetila novica o požaru, ki se je na gasilsko postajo razširil z bližnjega vozila.

"Kar se je zgodilo, je nočna mora za gasilce. Nihče noče gasiti svoje gasilske postaje," je povedal okrožni gasilski inšpektor Lars Schäfer, ki ocenjuje, da gmotna škoda znaša od 20 do 24 milijonov evrov.

Po njegovih navedbah je bila postaja zgrajena v skladu s predpisi. Kot je pojasnil, je bila zgradba opredeljena kot skladišče za opremo in ne kot gasilska postaja, zato predpisi od investitorja niso terjali vgradnje požarnega alarma.

Predsednik združenja gasilcev v zvezni deželi Hessen je oblasti pozval k interventni spremembi zakonodaje, da bi v prihodnje preprečili tovrstne nesreče.

Hotel Slon
Novice V središču Ljubljane zagorelo v hotelu
družina Skok iz Zagaja pri Ponikvi
Novice Družina Skok potrebuje pomoč: najprej bivalni kontejner, nato morda hišica
Gallimarkt, Nemčija
Novice V požaru na vlaku duhov v Nemčiji več ranjenih