Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2011,
14.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
napad

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 5. 2011, 14.16

8 let, 3 mesece

V napadih Nata na Libijo ubitih več ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V napadih zveze Nato na civilne in vojaške objekte v mestu Zliten, okoli 150 kilometrov vzhodno od Tripolija, je bilo ubitih 11 ljudi. O Natovih napadih poročajo tudi iz drugih mest.

Poleg napadov v Zlitenu agencija Jana, ki se sklicuje na vojaške vire, poroča tudi o letalskih napadih v mestu Al Džafra, ki leži 600 kilometrov južno od Tripolija. Libijska televizija pa je že pred tem poročala o napadih v okrožju Nalut ter v mestu Bani Valid, 130 kilometrov jugovzhodno od Tripolija.

Nato drugič izvajal bombardiranje podnevi Tokrat naj bi Nato v Libiji drugič od začetka letalskih napadov izvajal bombardiranje podnevi. Prvič so Natova letala podnevi napadla v soboto, ko je bil njihov cilj tabor Gadafijevih sil v Tripoliju.

V državo dopotoval južnoafriški predsednik Zuma V državo je medtem dopotoval južnoafriški predsednik Jacob Zuma, ki želi posredovati v konfliktu med samodržcem Moamerjem Gadafijem in uporniki. Opazovalci v regiji sicer možnost uspeha njegove pobude ocenjujejo za pičlo, saj uporniki vztrajajo pri Gadafijevem umiku z oblasti in želijo, da stopi pred sodišče.

Zume naj sicer na letališču v Tripoliju ne bi sprejel Gadafi, temveč predsednik vlade Bagdadi Mahmudi in notranji minister Abdelati ali Obeidi.

Ne spreglejte