Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 12. 2008,
13.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 18. 12. 2008, 13.05

8 let, 5 mesecev

V Iraku načrtovali državni udar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Iraku so zaradi načrtovanja državnega udara v zadnjih dneh prijeli več deset uslužbencev notranjega ministrstva, ki naj bi hoteli obnoviti prepovedano stranko Baas in jo vrniti na oblast.

"Uslužbenci so priznali, da imajo povezave s stranko Al Avda, tajnim gibanjem, ki želi vrniti na oblast stranko Baas" strmoglavljenega iraškega predsednika Sadama Huseina, je povedal neimenovani varnostni vir. Kot je dodal, so jih v minulih nekaj dneh prijele varnostne sile, ki so pod neposrednim nadzorom premierovega urada. V organizaciji Al Avda (Vrnitev), ki se je prvič pojavila leta 2003, so bivši člani nekdanje republikanske garde, pod Sadamom Huseinom vladajoče stranke Baas in njegovih tajnih služb.

NYT: Pripravljali so državni udar Časnik New York Times, ki je prav tako navedel neimenovane varnostne vire v Bagdadu, pa je poročal, da so prijeli 35 uslužbencev iraškega notranjega ministrstva, med njimi štiri generale, nekateri pa naj bi pripravljali državni udar. Priprave naj bi bile v začetni fazi. Povezani naj bi bili z organizacijo Al Avda.

Ne spreglejte