SiolNET. Novice Svet
7,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Berlinu neonacisti obeležujejo 30. obletnico smrti Rudolfa Hessa

7,63

termometer

Okoli 500 neonacistov na shodu v Berlinu obeležuje 30. obletnico smrti Rudolfa Hessa, nekdanjega namestnika nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja. Hkrati se je več sto ljudi zbralo na protestu proti shodu neonacistov.

"Shod bi najraje prepovedal, a smo ugotovili, da osnovne demokratične svoboščine na žalost veljajo tudi za kretene," je povedal predstavnik berlinskih oblasti, pristojen za notranje zadeve, Andreas Geisel. "Shod bi najraje prepovedal, a smo ugotovili, da osnovne demokratične svoboščine na žalost veljajo tudi za kretene," je povedal predstavnik berlinskih oblasti, pristojen za notranje zadeve, Andreas Geisel. Foto: Reuters

Po navedbah policije so udeležence shoda pred tem "intenzivno" pregledali v šotorih. "Shod bi najraje prepovedal, a smo ugotovili, da osnovne demokratične svoboščine na žalost veljajo tudi za kretene," je za radio RBB Inforadio povedal predstavnik berlinskih oblasti, pristojen za notranje zadeve, Andreas Geisel.

Kakih tisoč policistov skrbi, da neonacisti in njihovi nasprotniki ne bi fizično obračunavali. Oboji se namreč gibajo v bližini železniške postaje v četrti Spandau.

Shod neonacistov je sklican v spomin na Rudolfa Hessa, ki je avgusta 1987 v zaporu v Berlinu storil samomor, star 93 let.

Prenos v živo:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin