Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 3. 2016,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nancy Reagan Ronald Reagan noad

Nedelja, 6. 3. 2016, 18.05

8 let

Umrla je Nancy Reagan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Umrla je nekdanja prva dama ZDA, Nancy Reagan. Stara je bila 94 let, umrla pa je zaradi zastoja srca. Njen mož, Ronald Reagan, je bil predsednik ZDA od leta 1981 do 1989.

Kot je sporočila njena tiskovna predstavnica Joanne Drake, bo pokopana v Simi Valley v Kaliforniji poleg soproga, 40. ameriškega predsednika Ronalda Reagana, ki je umrl leta 2004. Javnost se bo lahko pred pogrebom poslovila od nje v predsedniški knjižnici Ronald Reagan.

Nancy Reagan je živela v losangeleški četrti Bel Air, v zadnjem času pa je bila po poročanju britanskega BBC slabega zdravja.

Očitali so ji drago prenovo Bele hiše Njen 52-letni zakon z Reaganom so nekoč opisali kot najlepšo ljubezensko zgodbo v zgodovini Bele hiše. Ko se je par spoznal, sta bila oba igralca.

Ko je postala prva dama, je bila tarča kritik zaradi drage prenove Bele hiše, kasneje pa je bila v javnosti zelo priljubljena. Veljala je za eno najbolj vplivnih prvih dam ZDA in kritiki so jo obtoževali, da se preveč vpleta v delo administracije njenega moža, kateremu je bila povsem predana.

V Hollywoodu je igrala predvsem gospodinje in matere Anne Frances Robbins se je rodila julija 1921 v New Yorku. Starša sta se hitro ločila, mama je bila igralka in je veliko potovala, zato jo je uvodna leta vzgajala teta. Doštudirala je dramo in dobila nekaj vlog s pomočjo matere, ki je bila takrat že drugič poročena z bogatim zdravnikom iz Chicaga. Kot Nancy Davis je leta 1949 podpisala pogodbo s filmskim studiom MGM in igrala gospodinje ter matere.

Pri Ronaldu se je zagovarjala zaradi komunizma Bodočega moža je srečala naslednje leto, ker se je znašla na seznamu komunističnih simpatizerjev, Ronald Reagan pa je bil takrat predsednik igralskega ceha z vplivom glede tega, kdo bo igral in kdo bo letel zaradi komunizma, ki so ga v tistih letih v ZDA silovito preganjali. Nancy je Ronaldu na večerji vse pojasnila, problem je izginil in dve leti kasneje sta se poročila.

Ne spreglejte