Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 1. 2016,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nemčija Köln Hamburg spolni napad

Sreda, 6. 1. 2016, 14.25

8 let

Trije osumljenci za spolne napade v Kölnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nemška policija po spolnih napadih in ropih več deset žensk na silvestrovo v Kölnu v Nemčiji obravnava tri osumljence. Aretirali niso nikogar.

Na policiji pravijo, da so našli prve sledi za storilci. Po besedah notranjega ministra zvezne dežele Severno Porenje - Vestfalija Ralfa Jägra obravnavajo tri osumljence. Ti bi lahko pripadali večji skupini, ki je na silvestrovo pred železniško postajo v Kölnu nadlegovala in napadala ženske.

"Videti je kot nekaj dogovorjenega" Policija preiskuje morebitne dogovore pred napadi v Kölnu in podobnimi incidenti v Hamburgu. "Vse skupaj je videti kot nekaj dogovorjenega," je danes povedal nemški zvezni pravosodni minister Heiko Maas. Po njegovih besedah se kaj takega ne zgodi kar iz nič in mora za tem nekdo stati.

Policija je zanikala medijske torkove navedbe o 1000 storilcih. Kot je pojasnila, se je kakih 1000 moških res zbralo v bližini glavne železniške postaje v Kölnu, a vsi niso bili vpleteni v napade.

Opravičilo medijev za zakasnelo poročanje Ti incidenti so dodobra razburili nemško javnost, kritike pa poleg policije letijo tudi na medije, ker so o napadih na silvestrovo začeli poročati šele na začetku tega tedna. Nemška javna televizija ZDF se je opravičila za zakasnelo poročanje o tej zgodbi. Uredniki večerne informativne oddaje ZDFheute na ZDF so na Facebooku zapisali, da je bila napaka, da niso vsaj v ponedeljek poročali o napadih, temveč se odločili poročilo prestaviti na torek.

Kritike migrantske politike Merklove Na družbenih omrežjih napade desničarski komentatorji izkoriščajo za kritike migrantske politike vlade kanclerke Angele Merkel. Desničarska stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je napade označila za posledico "katastrofalnih azilnih in migracijskih politik".

Podobni primeri tudi v Düsseldorfu in Hamburgu Medtem je policija v Düsseldorfu sporočila, da posebna policijska enota preiskuje 2000 oseb, ki so povezane s severnoafriško kriminalno združbo iz Düsseldorfa, in preverja, ali so morda povezane z napadi v Kölnu. Ta kriminalna združba je policistom znana že leto in pol.

V Hamburgu so sicer zabeležili 53 prijav zaradi podobnih incidentov. Od tega je 39 primerov spolnih napadov in 14 primerov ropa. A hamburška policija je danes razkrila, da za zdaj niso odkrili povezav z napadi v Kölnu.

Ne spreglejte