Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 4. 2023,
8.58

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

5

Natisni članek

levkemija bolnišnica Silvio Berlusconi

Četrtek, 6. 4. 2023, 8.58

1 leto

Silvio Berlusconi ima levkemijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

5

Silvio Berlusconi | 86-letni Silvio Berlusconi ima levkemijo oziroma raka kostnega mozga. Nekdanji italijanski premier se je pred leti že spopadel z rakom na prostati in ga premagal. | Foto Reuters

86-letni Silvio Berlusconi ima levkemijo oziroma raka kostnega mozga. Nekdanji italijanski premier se je pred leti že spopadel z rakom na prostati in ga premagal.

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki so ga v sredo sprejeli v milansko bolnišnico zaradi težav s srcem in dihanjem, ima levkemijo, je pisanje italijanskega dnevnika Corriere della Sera danes potrdil vir blizu politiku. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je že začel kemoterapijo, njegovo stanje pa je stabilno.

Berlusconija so v sredo sprejeli na oddelek intenzivne nege v bolnišnici San Raffaele v Milanu. V bolnišnici je vodjo desnosredinske stranke Naprej Italija obiskalo vseh pet otrok, njegov brat Paolo in življenjska spremljevalka Marta Fascina.

Berlusconijevo stanje je stabilno 

Zunanji minister in Berlusconijev strankarski namestnik Antonio Tajani je dejal, da mu je Berlusconijev zdravnik potrdil, da je njegovo stanje stabilno. Dodal je, da se Berlusconi počuti dovolj dobro, da opravlja telefonske klice.

Po navedbah italijanskih medijev je pričakovati, da bo Berlusconijev osebni zdravnik Alberto Zangrillo danes objavil poročilo o stanju svojega pacienta.

86-letni štirikratni italijanski premier je v bolnišnici San Raffaele že prejšnji teden preživel štiri dni.

Berlusconija so leta 2016 operirali na srcu, spopadel pa se je tudi že z rakom na prostati. Tudi leta 2021 je bil večkrat hospitaliziran tako zaradi težav s srcem kot zaradi covida-19, ki ga je takrat opisal kot najnevarnejši izziv njegovega življenja.

Silvio Berlusconi
Novice 86-letni Berlusconi znova v bolnišnici
Ne spreglejte