Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2023,
17.21

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

COVID-19 cepljenje Pfizer

Torek, 1. 8. 2023, 17.21

8 mesecev, 4 tedne

Pfizer proda veliko manj cepiv, dobiček strmoglavil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Pfizer | Pfizer v tovarni v mestu Rocky Mount, ki jo je tornado prizadel 19. julija, proizvaja skoraj četrtino vse svoje proizvodnje sterilnih zdravil za injiciranje. Po navedbah družbe je škoda nastala predvsem v skladišču, kjer hranijo surovine in končne izdelke. | Foto Reuters

Pfizer v tovarni v mestu Rocky Mount, ki jo je tornado prizadel 19. julija, proizvaja skoraj četrtino vse svoje proizvodnje sterilnih zdravil za injiciranje. Po navedbah družbe je škoda nastala predvsem v skladišču, kjer hranijo surovine in končne izdelke.

Foto: Reuters

Ameriška farmacevtska družba Pfizer je v drugem četrtletju ob močnem upadu prihodkov, povezanih s covid-19, zabeležila za več kot polovico manjši čisti dobiček kot v enakem obdobju lani. Poslabšala je napoved za celoletno poslovanje, deloma zaradi škode zaradi tornada v pomembnem proizvodnem obratu.

Pfizer je v četrtletju zabeležil 2,3 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je 77 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Prihodki od prodaje so bili z 12,7 milijarde dolarjev nižji za 77 odstotkov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Družba je v trimesečju s prodajo cepiva in zdravila proti covid-19 ustvarila okoli 1,6 milijarde dolarjev prihodkov, potem ko jih je v enakem obdobju lani 16,9 milijarde dolarjev – prodaja cepiva je bila z 1,49 milijarde dolarjev manjša za 83 odstotkov, prodaja zdravila pa s 143 milijoni dolarjev za 98 odstotkov.

slovenska policija
Novice Zaradi goljufanja pri hitrih testih policisti vložili več kot 400 ovadb

Družba je poslabšala napoved za vse leto. Med tveganji je navedla pridobivanje dovoljenj v ZDA za kombinacijo zdravil za zdravljenje raka prostate in potrebo po priporočilu ameriškega centra za nadzor in preprečevanje bolezni za cepivo proti respiratornemu sincicijskemu virusu abrysvo. Na poslovanje bodo predvidoma vplivale tudi težave v proizvodnem obratu v Severni Karolini, ki ga je poškodoval tornado.

Celoletni prihodki od prodaje ob neupoštevanju proizvodov, povezanih s covid-19, naj bi se po novih pričakovanjih v primerjavi z lani povečali za med šest in osem odstotkov, kar je okoli odstotno točko manj, kot je družba napovedovala prej.

Ne spreglejte