SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Palinova podprla Trumpa, ker bo "sprašil riti IS"

0

termometer

Vodilni republikanski kandidat za predsedniško nominacijo je dobil podporo podpredsedniške kandidatke na volitvah leta 2008 Sarah Palin.

"Ali ste pripravljeni delati hrup za Trumpa," je Palinova, nekdanja guvernerka Aljaske, na zborovanju v Iowi nagovorila navdušene podpornike. Čeprav se je Palinova, ki jo je pred osmimi leti John McCain izbral za svojo podpredsedniško kandidatko, umaknila iz politike, ostaja vpliven konservativen glas.

Palinova je ob uradni razglasitvi svoje podpore Trumpu dejala, da je milijarder nekdo, ki je pripravljen ameriške vojake poslati, da "sprašijo riti Islamski državi". "Pripravljeni smo na spremembe. Obvezan ni nikomur drugemu kot nam, ljudem. Ima najboljši položaj, da bo Ameriko spet naredil veliko," je dodala.

Trump je v izjavi sporočil, da je ponosen, ker je prejel njeno podporo.

Podpora Palinove Trumpu je nekoliko presenetljiva, saj je nekdanja guvernerka in vidna članica konservativnega gibanja čajankarjev leta 2012 na senatorskih volitvah podprla Teda Cruza, najhujšega Trumpovega tekmeca v boju za republikansko predsedniško nominacijo.

Podpora Palinove bo Trumpu pomagala zatreti kritike, da je preveč liberalen, hkrati pa bo privabila še večje množice na Trumpova zborovanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin