kaya kamenarič

Sreda,
7. 2. 2018,
4.02

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

eBay navlaka junk drawer

Sreda, 7. 2. 2018, 4.02

6 let, 2 meseca

Od neznancev lahko kupite navlako iz predala #video

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
123 | Foto YouTube

Foto: YouTube

V današnjem času hitrega interneta in dostopa do sveta smo navajeni že marsičesa. V Ameriki je trenutno popularen trend kupovanja in prodajanja navlake iz predalov, ali kot jim pravijo na eBayu: "junk drawer". Trenutno je na eBayu 3.813 takšnih ponudb.

Večina ljudi ima doma ali v službi vsaj en predal, ki je poln različnih majhnih predmetov, ki jih sploh ne uporablja. V takšne predale vržemo vse, česar trenutno ne uporabljamo, ampak je predobro, da bi vrgli stran. Morda se nam zdi, da nam bodo ti predmeti še kdaj prišli prav.

To pa so izkoristili nekateri (večinoma Američani), ki so se lotili prodaje tako imenovanih junk drawers oziroma navlake iz predalov. Presenečeni boste, kaj vse lahko prodate na eBayu in kakšne cene postavljajo nekateri prodajalci.

525 evrov za "navlako iz predala"

Med dražjimi na eBayu je predal za 654 dolarjev, kar je skoraj 525 evrov. Nekatere manjše pakete pa lahko dobite že za malo manj kot pet evrov.

navlaka s predala cene ebay | Foto:

Od gumbov in kock do umetnih zob

Glede na trenutno ponudbo gre najbolj v promet star nakit, sicer pa se v predalih z navlako znajde marsikaj. Na spletni strani The balance so objavili seznam uporabne navlake, ki se presenetljivo dobro prodaja.

Gumbi

Če vam je s kakšne dizajnerske jakne ali plašča odpadel gumb in ste ga do zdaj skrivali v svojem predalu z navlako, ji bo zdaj zagotovo dodal vrednost. Dizajnerske gumbe kupujejo bodisi zato, da nadomestijo izgubljenega, bodisi jih prišijejo na druga oblačila, da so ta videti dizajnerska. Oblikovalci iz gumbov radi naredijo tudi druge izdelke.

Kalkulatorji

Skoraj nihče več ne uporablja žepnega računala, saj imamo danes vse na pametnih telefonih. Toda osnovnošolci, dijaki in nekateri študentje za pisanje testov še vedno potrebujejo naprednejša računala. V trgovinah so grafični kalkulatorji na prodaj od 30 pa do 240 evrov, če malo spustite ceno računala, ki že nekaj let leži v vašem predalu, se bo kar hitro prodal.

Mikrokasete

Čeprav z današnjo tehnologijo mikrokaset praktično ne potrebujemo več, nekateri še vedno raje uporabljajo prav stare dobre kasete in so zanje pripravljeni plačati veliko. Seveda odvisno od vsebine kaste, vendar se na eBayu prodajajo po norih cenah.

navlaka s predala kaseta | Foto:

Pretečene darilne kartice

Dobro naj bi šle v promet pretečene darilne kartice. Tovrstne zbirateljske kartice na primer izdeluje Starbucks. Kartica s sliko tramvaja iz San Francisca iz leta 2009 se na primer prodaja za 80 evrov. Morda pa bodo nekoč uporabni tudi pretečeni McDonaldsovi kupončki.

Polnilniki starih telefonov

Danes sta ostali dve prevladujoči obliki polnilnikov za telefone, vendar nekateri, predvsem starejši ljudje še vedno uporabljajo stari model Nokie. Nekateri raje kupijo nov polnilnik kot nov telefon, ki se ga morajo na novo naučiti uporabljati.

Nenošena očala in etuiji

Čeprav zveni nekoliko čudno, ljudje prek spleta kupujejo tudi stara očala. Ponavadi iščejo vintage ali pa dizajnerska očala, ki jih lahko ponovno nosijo, ali pa zamenjajo samo stekla. Očala znamk Gucci, Prada, Burberry, Cartier in nekaterih drugih so na prodaj tudi po več sto evrov. Pogosto jih kupujejo tudi producenti za rekvizite v filmih. Morda se bodo vaša stara očala ali pa stara očala vaše babice prav dobro prodala.

Uporabljene proteze in umetni zobje

Prav ste prebrali, tudi zobne proteze in umetni zobje se dobro prodajajo na eBayu. V večini primerov so zobje zaželeni predvsem zaradi kovinskega polnila ali zalivke. V zgodnjem 19. stoletju so luknje namreč polnili z različnimi kovinami, med drugim tudi z zlatom, srebrom, kositrom ali bakrom. Tovrstne zobe se lahko proda tudi zlatarnam, poroča spletni medij The balance. Nekateri pa stare proteze kupijo za uporabo, saj v Ameriki stanejo od dva do 15 tisoč evrov in si jih mnogi ne morejo privoščiti.

Druge odvečne stvari

Seveda se prodaja tudi ogromno druge navlake, od figuric iz Monopolija ali drugih iger pa do starih rokovnikov. Vse te stvari lahko združite v "navlako iz predala" in jo prodate na eBayu.

Navlaka presenečenja

Občasno se da zaslediti tudi ponudbe, ki ne opišejo, kaj vse je imel posameznik v svojem predalu. Gre za nakup presenečenja oziroma naključne odvečne stvari neznancev.

Tak paket je kupila tudi youtuberka za BuzzFeed. Kaj vse je dobila v svoji škatli navlake, pa si poglejte v spodnjem posnetku.