Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2024,
8.30

Osveženo pred

3 ure, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

Vojna na Bližnjem vzhodu

Nedelja, 13. 10. 2024, 8.30

3 ure, 22 minut

Vojna na Bližnjem vzhodu

Izrael ponoči znova obstreljeval Libanon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Bejrut, Libanon | Foto Reuters

Foto: Reuters

Izraelska vojska je po navedbah katarske televizije Al Jazeera ponoči nadaljevala napade na jug Libanona. Libanonske zdravstvene oblasti so v soboto naštele najmanj 15 smrtnih žrtev izraelskega obstreljevanja, ki je doseglo tudi sever države. Hezbolah medtem po lastnih navedbah uspešno ustavlja izraelsko kopensko ofenzivo.

Izrael je po podatkih libanonskega zdravstvenega ministrstva v dveh sobotnih napadih na območjih severno in južno od Bejruta ubil najmanj 13 ljudi, še dve osebi sta umrli med obstreljevanjem ene izmed vasi na severni obali Libanona.

Kot je poročala libanonska tiskovna agencija NNA, je bila tarča tega napada hiša z družinami, ki so tja prebegnile z juga države. Izraelska letala so izvedla tudi več napadov na vzhodu Libanona.

Bejrut, Libanon | Foto: Reuters Foto: Reuters

Napadi se nadaljujejo tudi danes. Kot navaja NNA, je izraelsko letalstvo danes zjutraj povsem uničilo mošejo na jugu. Še naprej potekajo tudi spopadi kopenskih sil Izraela in gibanja Hezbolah. Zadnje je danes sporočilo, da je odbilo najmanj dva poskusa napredovanja Izraelcev na obmejnem območju.

Gaza-otroci
Novice Bodo zaprli vrata še zadnjemu upanju za palestinske begunce?
Ne spreglejte