Ponedeljek,
29. 7. 2024,
17.36

Osveženo pred

1 ura, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40
Anglija napad

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 7. 2024, 17.36

1 ura, 4 minute

Anglija: 17-letnik zabodel in ubil dva otroka, več je huje ranjenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40
Southport | Na kraju, kjer se je zgodil napad, so policisti in reševalci. | Foto Reuters

Na kraju, kjer se je zgodil napad, so policisti in reševalci.

Foto: Reuters

 V angleškem mestu Southport je napadalec zabodel in ubil dva otroka, še devet ljudi je ranjenih, od tega jih je šest v kritičnem stanju, poročajo britanski mediji in tuje tiskovne agencije. Policisti so aretirali 17-letnega napadalca, sumijo ga umora in več poskusov umora.

Ranjene, med njimi naj bi bilo po pričevanju očividcev več deklic, so prepeljali v bolnišnico. Policija je napadalca pridržala, odvzeli so mu nož in ga odpeljali na policijo, poroča BBC. 

Po pričevanjih je napadalec nosil obrazno masko, do plesne šole se je pripeljal s taksijem. Otroci so okrvavljeni ležali na cesti, lokalna novinarka pa je za BBC dejala, da česa takega še ni videla. 

Dva odrasla, ki sta poskušala zaščititi otroke, huje ranjena

Pozneje je predstavnica policije na novinarski konferenci po navedbah BBC povedala, da sta bila v napadu ubita dva otroka, še devet pa je poškodovanih, od tega jih je šest v kritičnem stanju. Huje ranjena sta tudi dva odrasla, ki sta po navedbah policije skušala zaščititi otroke.

Prebivalci sicer mirnega okoliša so v šoku. Na policiji zatrjujejo, da so razmere varne, a odsvetujejo zadrževanje na kraju, kjer se je zgodil napad. Napad se je po navedbah britanskih medijev zgodil v plesni šoli, kjer so potekale tematske delavnice plesa in joge za otroke. Policija je ob tem sporočila, da napada ne obravnavajo kot terorističnega, motiv zanj pa še ni znan.

Na družbenem omrežju se je oglasil britanski premier Keir Starmer in zapisal, da je globoko užaloščen zaradi napad v Southportu. Ob tem se je policiji zahvalil za takojšen odziv.