SiolNET. Novice Svet
3,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dramatičen posnetek smučarjev v nevarnem vetru #video

3,10

termometer

Zaradi orkanskega neurja Eleanor, ki je v Evropi zahteval najmanj tri smrtne žrtve, v francoskih Alpah velja najvišja nevarnost pred snežnimi plazovi. Nevihtno vreme imajo tudi pri naših severnih sosedih.

Iz Vorarlberga na zahodu Avstrije prihaja dramatičen posnetek z enega izmed smučišč, kjer so bile vremenske razmere zelo dramatične. Silen veter je žičničarje na smučišču Montafon prisilil, da so ustavili eno izmed žičnic, na kateri so ostali ujeti ljudje, ki so jih nato rešili enega za drugim. V hudem vetru so se prazne sedežnice močno gibale levo in desno.

Takole pa je bila videti nevihta v smučarskem središču Ischgl včeraj:

Narava je svojo moč pokazala tudi na Bodenskem jezeru, kjer so bili ogromni valovi.


Ponekod v Evropi so morali zaradi silovitega vetra v preteklih dneh zaustaviti letalski in ladijski promet. V Franciji je bilo zaradi neurja Eleanor do zdaj poškodovanih 29 ljudi, od tega štirje huje. Na vzhodu Francije še vedno velja oranžno opozorilo zaradi silovitega vetra, poplav in plazov. V državi je zaradi orkanskega neurja brez elektrike še vedno 29 tisoč gospodinjstev. Neurje Eleanor je težave povzročalo tudi v Lenku v osrednji Švici, od koder poročajo o osmih poškodovanih ljudeh.

V Nemčiji so v sredo zvečer znižali opozorilo zaradi silovitega vetra, vendar v nekaterih zveznih državah še vedno povzročajo skrbi visoke gladine rek, vključno z dolino reke Mozela v zvezni državi Porenje-Pfalška, kjer so morali zaradi silovitih nalivov zaustaviti ladijski promet.

Na Korziki se gasilci borijo z ognjenimi zublji dveh gozdnih požarov, ki jih je veter orkanskega neurja razpihal po otoku.

Divjanje Eleanor v Nemčiji:

[video: 67226 / ]

Eleanor je močno razburkala morje v Veliki Britaniji:

[video: 67227 / ]

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin