Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2011,
9.32

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
glasovanje

Natisni članek

Sobota, 18. 6. 2011, 9.32

6 let, 10 mesecev

Do petka glasovanje za spominski kovanec za dva evra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Državljani in prebivalci območja evra lahko še do petka glasujejo za enega od petih predlaganih motivov za skupni spominski kovanec za dva evra v počastitev desetletnice uvedbe evra.

Glas za najljubši motiv lahko prebivalci območja evra oddajo na spletni strani: http://www.eurocoin-competition.eu/sl/vote.

V počastitev 10. obletnice, odkar je evro postal skupna valuta, bo 17 držav članic območja evra izdalo skupni spominski kovanec za dva evra, so sporočili v Bruslju.

Zmagovalni motiv bo objavljen 30.junija Strokovna žirija je med prispelimi predlogi v predizboru izbrala pet najboljših motivov, zmagovalni motiv pa bodo izbrali državljani z javnim spletnim glasovanjem in bo objavljen 30. junija 2011.

Posamezne države članice lahko izdajo spominske kovance s posebnim motivom, ki so namenjeni za obtok, in s tem obeležijo dogodke velikega nacionalnega ali evropskega pomena. Tokrat so se vse države članice območja evra tretjič dogovorile, da bodo izdale evrski kovanec s skupnim motivom na nacionalni strani.

Prvi skupni spominski kovanec je bil izdan leta 2007 ob praznovanju petdesetletnice Rimske pogodbe, drugi pa leta 2009 ob praznovanju desetletnice ekonomske in monetarne unije.

Ne spreglejte