Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
17.32

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Madeleine McCann izginotje preiskava

Četrtek, 4. 7. 2013, 17.32

3 leta, 10 mesecev

Bo nova preiskava izginotja Madeleine McCann uspešna?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanska policija je začela novo preiskavo o izginotju Madeleine McCann na Portugalskem. Za to so se odločili na podlagi "novih dokazov, novih teorij in novih prič", pojasnjuje Scotland Yard.

Britanska policija je sicer primer začela proučevati maja 2011, potem ko je premier David Cameron ugodil prošnji Madeleininih staršev Gerryja in Kate McCann. Portugalske oblasti so preiskavo končale leta 2008. Kot je dejal Andy Redwood, ki je vodil proučevanje izginotja, so v okviru operacije prišli do "novega razmišljanja, novih teorij, novih dokazov in novih prič", prošnjo za sodelovanje pri preiskavi pa so že posredovali portugalskim oblastem.

38 novih osumljencev Preiskovalci bodo preiskavo vodili s Portugalske, takoj ko jim to odobrijo oblasti, piše Guardian. V okviru te želijo zaslišati 38 posameznikov, ki prihajajo iz petih evropskih držav – Velike Britanije, Portugalske in še treh drugih. Policija namerava o njih zbrati več podatkov in dokazov, takojšnjih aretacij pa ne pričakujejo. Pri tem so medije prosili za uvidevnost, saj je to najverjetneje zadnja priložnost, da najdejo Madeleine.

Med osumljenci ni niti staršev deklice, prijateljev, s katerimi so bili na Portugalskem, ali drugih znancev družine, so sporočili. Medtem pa so se oglasili starši izginule deklice, ki so prek svojega tiskovnega predstavnika Clarencea Mitchella povedali, da pozdravljajo odločitev policije, da odpre novo preiskavo. "To je ogromen korak naprej, ki bo razsvetlil dogajanje tistega dne. Upata, da bo tisti, ki jo je ugrabil, dogovarjal," je po poročanju Guardiana povedal Mitchell.

Verjamejo, da bi lahko bila Madeleine še živa Ekipa več desetih policistov se je že prebila skozi dve tretjini dokumentov, ki so jih v povezavi s primerom do zdaj zbrali Portugalci, zasebni preiskovalci in britanska policija. Poleg tega so opravili nekaj novih zaslišanj. "Še naprej verjamemo, da obstaja možnost, da je Madeleine živa," je dejal Redwood in kot pozitiven korak označil dejstvo, da so lahko na podlagi dokazov začeli preiskavo.

Madeleine je izginila maja 2007 iz stanovanja na jugu Portugalske, kjer je z družino preživljala počitnice. Starši, ki so v času izginotja večerjali v bližnji restavraciji, so prepričani, da je bila ugrabljena. Njeno izginotje je zbudilo pozornost medijev po vsem svetu.

Ne spreglejte