Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barack Obama orožje intervju

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 9.19

8 let

Barack Obama: Streljam ves čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Barack Obama, ki se zavzema za strožji nadzor nad orožjem, je, da bi pomiril zagovornike orožja, priznal, da tudi sam rad strelja, vendar glinene golobe.

Predsednik ZDA Barack Obama je priznal, da rad strelja, to namreč počne pogosto, kljub temu pa se je po tragediji v Newtownu, kjer je 20-letni Adam Lanza ubil 20 otrok, zavzel za strožji nadzor nad orožjem. Da bi pomiril jezne lastnike orožja, ki nasprotujejo strožjemu zakonu o njegovi uporabi, je priznal, da rad strelja glinene golobe, piše Telegraph.

V Camp Davidu strelja glinene golobe V intervjuju za revijo The New Republic je Barack Obama priznal, da je lastnik orožja, vendar ga ima spravljenega v enem izmed predsedniških pribežališč, Camp Davidu. "V Camp Davidu ves čas hodimo streljat, zato spoštujem tradicijo lova, ki sega daleč nazaj v preteklost te države. Mislim, da tisti, ki na to pozabijo, delajo veliko napako," je prepričan Obama.

Obama je po tragediji v Newtownu zadolžil podpredsednika Joeja Bidena, naj razišče možnosti, kako povečati nadzor nad orožjem. Biden je svoje delo dobro opravil, saj je pred kratkim Obama predstavil njegove ukrepe, med katerimi so tudi podrobnejši pregled ozadja strelca in omejitev prodaje streliva. Biden je sicer v primerjavi z Obamo hitro priznal, da je lastnik orožja, medtem ko Obama redko govori o izkušnjah z njim v svojem zasebnem življenju. Zaradi tega so ga številni zagovorniki orožja obtožili, da se vede kot profesor, ki ne spoštuje ameriške dediščine lastnikov orožja.

Razume, zakaj so nekateri proti strožjemu nadzoru nad orožjem Obama je v intervjuju še povedal, da se zaveda, da je orožarska kultura na podeželju drugačna od tiste v urbanih območjih, pri tem pa omenil svoj rodni Čikago, kjer je orožje največkrat povezano z resnimi zločini. "Če ti je oče, ko si odraščal, dal puško in si cel dan preživel z njimi in s svojimi strici na lovu in je to postalo del tvoje družinske tradicije, razumem, zakaj bi bili tako zaščitniški do tega," je po poročanju Telegrapha povedal Obama. Pri tem pa je dal jasno vedeti, da njegovi hčerki, 11-letna Sasha in 14-letna Malia, nikoli nista streljali glinenih golobov.

Izrazil pa je tudi zaskrbljenost nad varnostjo v ameriškem nogometu Le teden pred znamenitim Super Bowlom, ki je eden najbolj spektakularnih in težko pričakovanih dogodkov v ZDA, je Obama tvegal jezo nekaterih državljanov, ko je izrazil zaskrbljenost nad varnostjo v ameriškem nogometu. V zadnjem času so številni ključni igralci ameriškega nogometa utrpeli poškodbe možganov, ki so povezane s številnimi udarci, ki jih dobijo med igranjem. "Sem velik navdušenec ameriškega nogometa, vendar vam moram priznati, da če bi imel sina, bi dobro premislil, preden bi mu dovolil igrati ameriški nogomet," je v intervjuju še razkril ameriški predsednik.

Ne spreglejte