Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
19.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Afganistan otrok

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 19.09

7 let, 12 mesecev

Afganistanski talibani obglavili dva otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Talibanski militanti so v južnem delu države obglavili dva otroka. Uporniki v sklopu svoje spomladanske ofenzive nadaljujejo tudi napade na varnostne sile v državi.

Obglavljenji sta se zgodili v provinci Kandahar, je sporočil guverner province. Žrtvi sta bila dva dečka, stara 10 in 16 let. Ozadje zločina ni povsem znano. Mlajšega naj bi ubili po tem, ko je iskal hrano v enem izmed smetnjakov na področju varnostne nadzorne točke. Talibani dogodka ne komentirajo.

Z raketami nad Natov konvoj Uporniki so medtem na severozahodu Pakistana napadli Natov konvoj, v napadu pa je bilo ubitih vsaj šest ljudi, navajajo pakistanski uradniki. Žrtve naj bi bili pakistanski vozniki in njihovi pomočniki. Napad se je zgodil na plemenskem obmejnem območju Kiber. Do 20 oboroženih napadalcev je napadlo tovornjake, namenjene v Afganistan, ti so prevažali vojaško opremo.

Vsaj tri Natova vozila je zajel ogenj, pri čemer so štirje ljudje umrli na kraju napada, še dva pa pozneje v bolnišnici. Napadalci so uporabili strelno orožje in rakete. Čez Pakistan sicer poteka ključna tranzitna pot misije Nata v Afganistanu. Pakistan in ZDA imajo podpisan sporazum, v skladu s katerim bodo Natovi konvoji čez ozemlje države v Afganistan lahko potovali do konca leta 2015. V juniju je bilo ubitih že 18 vojakov koalicijskih varnostnih sil.

V napadu na kabulsko letališče ubitih sedem talibanov Talibanski uporniki so zjutraj napadli tudi letališče v Kabulu. Zavzeli so dve bližnji poslopji in streljali na vojaške objekte, preden so jih obvladale afganistanske varnostne sile. Dva samomorilska napadalca sta se razstrelila, pet so jih ubile afganistanske sile, ki so zavzele na pol zgrajeni poslopji, od koder so napadali skrajneži. Talibanski uporniki so prevzeli odgovornost za napad in zatrdili, da je bilo pri tem ubitih več tujih in afganistanskih vojakov, kar sta Nato in Afganistan že zanikala.

Ne spreglejte