Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2022,
10.24

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

3

Natisni članek

umor droge policija

Torek, 23. 8. 2022, 10.24

1 leto, 8 mesecev

Znane nove podrobnosti o umoru v Kobjeglavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

3

Policija | Pokojnemu 57-letniku je prepovedano drogo dostavljal 39-letni državljan Slovenije z območja Zasavja. | Foto STA

Pokojnemu 57-letniku je prepovedano drogo dostavljal 39-letni državljan Slovenije z območja Zasavja.

Foto: STA

Policisti so pred dvema mesecema obvestili o uspešno zaključeni preiskavi umora v Kobjeglavi, ki se je zgodil v začetku aprila 2022. Ugotovljeno je bilo, da se je pokojni 57-letnik aktivno ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog, predvsem državljanom Italije.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so na kraju ogleda kaznivega dejanja umora zavarovali tudi več vrst prepovedanih drog. Pri preiskavi kaznivega dejanja so kriminalisti poleg vseh drugih dokazov, ki so bili zbrani in so omogočili identifikacijo in prijetje storilca kaznivega dejanja umora, zbrali tudi dokaze, da je pokojnemu prepovedano drogo dostavljal 39-letni državljan Slovenije z območja Zasavja, so zapisali na policiji.

Pri 39-letniku opravili hišno preiskavo

Na podlagi zbranih dokazov je bila od Okrožnega sodišča v Kopru pridobljena odredba za preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri osumljenemu. Kriminalisti so v preteklem tednu prijeli in pridržali 39-letnega osumljenca in na podlagi odredbe opravili hišno preiskavo.

V njej je bilo zaseženih več elektronskih naprav in pripomočkov za pakiranje. Osumljeni je bil v nadaljevanju priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper osumljenega odredil pripor.

Osumljenec je bil za promet z drogami že obsojen

Osumljenega 39-letnika je policija za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog že obravnavala in je bil za ta dejanja tudi že pravnomočno obsojen.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter  predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je predvidena zaporna kazen od enega do desetih let.

Kriminalist
Novice 57-letnik iz Kobjeglave umrl zaradi več vbodnih ran in vreznin
Ne spreglejte