Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2011,
7.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

referendum pokojninska reforma

Torek, 31. 5. 2011, 7.10

7 let, 12 mesecev

Začenja se predčasno "superreferendumsko" glasovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti trojnega referenduma, lahko svoj glas oddajo na predčasnem glasovanju. To poteka od danes do četrtka med 9. in 17. uro na sedežih upravnih enot.

Na predčasnem glasovanju lahko volivec glasuje samo na tistem volišču oziroma upravni enoti, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče. Na volišču bo moral podpisati zahtevo, da želi predčasno glasovati, nato pa mu bo volilni odbor izročil tri glasovnice - za glasovanje na referendumih o pokojninski reformi, o delu na črno ter arhivih. Volivec lahko glasuje samo na enem ali dveh referendumih, a mora pred glasovanjem takšno željo jasno izraziti. Do četrtka je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja V četrtek pa se bo iztekel rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja. Volivci, ki bi želeli glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, bodo to lahko v nedeljo storili na posebnih voliščih, imenovanih OMNIA. Gre za primere, ko denimo želi volivec iz Maribora glasovati v Ljubljani. Za takšen način glasovanja morajo volivci do četrtka obvestiti svojo okrajno volilno komisijo oz. upravno enoto ter ob tem tudi navesti, na katerem izmed volišč OMNIA želijo glasovati. Seznam teh volišč je dostopen na spletni strani Državne volilne komisije.

Prav tako do četrtka je mogoče zaprositi tudi za glasovanje na domu. Volivce, ki zaradi bolezni ali slabše gibljivosti ne bodo mogli priti na volišča, bo v nedeljo na domu obiskal t. i. leteči odbor.

Na nekaterih voliščih glasovanje tudi z elektronsko glasovalno napravo Tudi na tokratnem referendumu so vse okrajne volilne komisije določile najmanj eno redno volišče, ki je dostopno invalidom. Na nekaterih od teh volišč pa se bo glasovalo tudi z elektronsko glasovalno napravo. Volivci - invalidi, ki bi ocenili, da jim njihovo "domače" volišče ni dostopno - lahko do četrtka vložijo zahtevo za glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom.

Ne spreglejte