Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
24. 11. 2017,
8.41

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

veter vreme sneg

Petek, 24. 11. 2017, 8.41

6 let, 4 mesece

V nedeljo prihaja sneg do nižin

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
sneg | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Danes bo predvsem na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo delno jasno. V noči na nedeljo prihajata ohladitev in sneg. Večjo pošiljko snega lahko pričakujemo sredi prihodnjega tedna.

Danes popoldne bo ponekod spet zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, le na severovzhodu bo sprva še malo jasnine. Zjutraj bo v zahodnih krajih začelo deževati. Ob morju bo popoldne zapihal jugo, drugod se bo nekoliko okrepil južni do jugozahodni veter. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in širil proti osrednjim krajem, v noči na nedeljo pa zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Ohladilo se bo, zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 7 do 10, najvišje dnevne na severozahodu okoli 7, drugod od 9 do 15 stopinj Celzija.

Ohladilo se bo

V nedeljo zgodaj zjutraj se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin, ko bo dež hitro prehajal v sneg. Padavine bodo oslabele in zjutraj večinoma ponehale, dopoldne se bodo pojavljale le še na jugu.

Po nižinah bo po napovedih dežurnega meteorologa Braneta Gregorčiča zapadlo do največ pet centimetrov snega. V gorah, predvsem v severnem delu države, oziroma nad 800 metri nadmorske višine, bo snega precej več, lahko tudi do četrt metra. Tam bodo po besedah Gregorčiča povsem zimske razmere.

Na severu države, v Julijskih Alpah in Karavankah, bodo že v nedeljo povsem zimske razmere. | Foto: Na severu države, v Julijskih Alpah in Karavankah, bodo že v nedeljo povsem zimske razmere.

Na Primorskem bo pihala zmerna burja, predvsem v severni in vzhodni Sloveniji pa severni veter. Popoldne se bo na severozahodu delno zjasnilo. Temperature se bodo občutno spustile.

Prihodnji teden lahko pričakujemo večjo pošiljko snega

V ponedeljek bo precej jasno. Jutro bo mrzlo, okoli minus pet stopinj Celzija, in ponekod v osrednjih krajih megleno. Podobno bo tudi v torek, ko bo precej sončno z dnevnimi temperaturami do okoli pet stopinj Celzija.

Od srede pa bi se vreme lahko ponovno poslabšalo. Nad Sredozemlje prihaja nov ciklon iznad Atlantika, ki bo prinesel polarni zrak. Točnih napovedi meteorologi še ne morejo dati, naj pa bi bila pošiljka snega sredi prihodnjega tedna precej obilnejša kot v nedeljo tudi po nižinah.

Ne spreglejte