Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Četrtek,
14. 9. 2017,
7.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

napoved vreme

Četrtek, 14. 9. 2017, 7.28

6 let, 7 mesecev

Vreme: kaj bo prinesel konec tedna

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
oblaki morje | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na vzhodu države bo danes večinoma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Jutri bo oblačno. Konec tedna bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, tudi nevihtami.  

Danes bo v vzhodni Sloveniji povečini sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo, popoldne lahko nastane tudi kakšna nevihta, napoveduje Arso. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, ob morju ter v vzhodnih krajih od 23 do 26 stopinj Celzija. 

Ponoči se bo dež od severozahoda okrepil in razširil na vso Slovenijo, sprva bodo vmes tudi nevihte z močnejšimi nalivi. Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 10, ob morju okoli 16 stopinj.

Zaradi nalivov mogoča razlivanja manjših rek

V noči na petek bo hladna fronta prinesla dež in nalive. Ob močnejših nalivih lahko hitro porastejo in se pri tem razlijejo manjše reke in hudourniški vodotoki zlasti na širšem območju severne in osrednje Slovenije, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). Vreme bo zelo nestanovitno tudi ob koncu tedna.

V noči na petek bodo reke zaradi dežja pričele naraščati, sprva na severozahodu, pozneje pa tudi drugod po državi. Številne reke bodo dosegle velike pretoke, ob močnejših krajevnih nalivih pa so možni hitri porasti manjših rek in hudournikov, navaja Arso na spletni strani.

V petek popoldne se bodo reke prehodno ustalile, v noči na soboto pa bodo reke v večjem delu države začele ponovno in močneje naraščati. V soboto so možna razlivanja ob vodotokih zlasti na širšem območju osrednje in jugovzhodne Slovenije. Visokovodne razmere se bodo nadaljevale predvidoma tudi v nedeljo, so napovedali. STA

Jutri bo oblačno, tu in tam bo občasno rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 20 stopinj C.

Kakšen bo konec tedna pri nas ...

V noči na soboto se bodo padavine od jugozahoda spet okrepile.

V soboto in nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme. Občasno bodo še padavine, deloma nevihte. V soboto bo več dežja v zahodnih in južnih krajih, v nedeljo pa na vzhodu države.


Preberite tudi: 

To je najboljša planinska koča v Sloveniji
60 skritih biserov, ki vabijo na izlet
Slovenija je kot naročena za drobne pustolovščine


... in pri sosedih

V krajih vzhodno od nas bo deloma sončno, drugod pretežno oblačno. V Gorskem Kotarju ter v hribovitih krajih Furlanije-Julijske krajine bo občasno deževalo, popoldne bo nastala tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo. Ponoči bodo padavine in nevihte od severozahoda zajele vse sosednje pokrajine.

Jutri bo oblačno, predvsem v Istri in Kvarnerju bo občasno deževalo. Dopoldne bo ob severnem Jadranu pihala burja, popoldne pa se bo veter obračal na jugovzhodno smer.

 

Ne spreglejte