Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2015,
15.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 14. 4. 2015, 15.39

7 let, 12 mesecev

V podjetju Krka začeli teden prostovoljstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Krki so začeli z dobrodelna dejanja v okviru četrtega Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva, ki bo pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas potekal do 18. aprila.

Že prvi dan so pripravili različne humanitarne dejavnosti. Krkaši so v Novem mestu, Krškem in Ljutomeru darovali kri. Na novomeškem Karitasu so Krkini prostovoljci pripravili več kot 400 živilskih paketov iz 3.525 kilogramov živil, pomagali pa so tudi na Rdečem križu v Ljubljani.

Začelo se je tudi zbiranje oblačil in drugih potrebščin za Rdeči križ in Karitas ter hrane za živali za slovenska zavetišča, ki jih bodo na različnih lokacijah Krke in Term Krka po Sloveniji zbirali vse do petka, 17. aprila.

Otroci so gledali zvezde

Otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo Osnovno šolo Dragotin Kette v Novem mestu, so razveselili s planetarijem, s katerim so spoznali prostranost vesolja. Za varovance Centra za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca pa so pripravili delavnico z naslovom Skupno pisanje knjige.

V okviru dobrodelne akcije so Oddelku za otorinolaringologijo Bolnišnice Novo mesto darovali navigacijsko napravo za pomoč pri operiranju bolezni in poškodb v področju nosu in obnosnih votlin – sinusov.

Pomagali bodo tudi starejšim

Številni prostovoljci so se odločili pomagati starejšim, zato bodo letos v tem tednu obiskali kar 31 domov (lani 22). V ponedeljek so pripravili poučne delavnice s tehnikami pomnjenja Bilobil in druge dejavnosti v domovih starejših občanov v Trebnjem in Logatcu, v prihodnjih dneh pa bodo svoj čas namenili še stanovalcem 29 domov. Pomagali jim bodo pri rednih dnevnih opravilih, kot so pomoč pri hranjenju, sprehodi, branje, delavnice pomnjenja in druge aktivnosti, zato da bi bil njihov vsakdan še bolj prijeten. Ponekod pa jim bodo pripravili tudi kulturni program.

Prvi dan je za njimi, pred njimi pa je še pet bogatih dobrodelnih dni, na katerih bodo svoj čut do soljudi izkazali številni krkaši.

Ne spreglejte