Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 2. 2014,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

MOL

Sobota, 1. 2. 2014, 12.25

8 let

V Ljubljani vse več plačljivih parkirišč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od danes naprej je v Ljubljani obvezno plačilo parkirnine tudi na javnih parkiriščih na območju Bežigrada, Šiške, Viča in Rožne doline. V ožjem središču mesta jo bo treba plačevati uro dlje.

Ljubljanski mestni svetniki so decembra potrdili uvedbo treh območij parkiranja, ki bodo nadomestila dozdajšnji dve. Prvo območje časovno omejenega parkiranja s parkomati bo zajemalo večino območja ožjega mestnega središča, drugo je območje Krakovega, del Prul in del Bežigrada, tretje območje pa zajema preostale dele Mestne občine Ljubljana.

Ob delavnikih parkirnina do 19. ure Na prvem območju parkiranja bo treba zaradi sprejetih sprememb parkirnino na javnih parkiriščih s parkomati od ponedeljka do petka plačevati uro dlje, in sicer do 19. ure, v soboto pa med 8. in 13. uro. Na drugem območju se bo cena parkiranja povišala, in sicer s 40 na 50 centov na uro. Ura parkiranja v tretjem območju bo znašala 40 centov, parkirnino pa bo treba plačevati od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure.

Novosti so tudi pri parkirnih dovolilnicah. Poleg stanovalcev bodo po novem do dovolilnic za parkiranje upravičeni tudi stanovalci z začasnim prebivališčem na območju parkiranja, vendar ne v prvem parkirnem območju.

Civilna iniciativa proti plačevanju parkirnin Zaradi novih parkomatov se je v Ljubljani že oblikovala Civilna Iniciativa za Rožno dolino, ki nasprotuje plačevanju parkirnin. Opozarjajo, da je že zaradi nove kolesarske steze ob vznožju Rožnika nastala težava s parkiranjem študentov, ki tedensko prihajajo na študij v Ljubljano, težave pa bodo še večje zaradi novih parkomatov.

Krajani zahtevajo brezplačne dovolilnice za parkiranje, saj so, kot poudarjajo, skoraj pet let plačevali samoprispevek za asfaltiranje voznih površin in ureditev parkirnih mest pred stanovanjskimi hišami, zdaj pa so jim omejili možnosti parkiranja.

Ne spreglejte