Sobota,
13. 7. 2024,
12.05

Osveženo pred

2 dneva, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Maribor streljanje policija

Sobota, 13. 7. 2024, 12.05

2 dneva, 21 ur

Streljanje pred stanovanjskim blokom v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54
Policija, Slovenija, policijski avto | Po do zdaj zbranih obvestilih kaže, da gre za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za katero je predpisana zaporna kazen od enega do osem let.  | Foto Shutterstock

Po do zdaj zbranih obvestilih kaže, da gre za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za katero je predpisana zaporna kazen od enega do osem let.

Foto: Shutterstock

Mariborski operativno komunikacijski center je bil v petek okoli 22.30 ure obveščen o streljanju pred stanovanjskim blokom na območju Policijske postaje Maribor II. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Maribor II, ki so zoper 56-letnega osumljenca uporabili prisilna sredstva, mu z rok zbili strelno orožje in ga obvladali.

Osumljencu je bilo odrejeno policijsko pridržanje, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Pridržanje je bilo po vseh zbranih obvestilih zaključeno.

Z zbiranjem obvestil na kraju kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je najprej prišlo do verbalnega spora med dvema moškima. Med sporom je 56-letni osumljenec grozil 49-letnemu moškemu ter v tla pred njegove noge izstrelil nekaj nabojev. Z navedenim dejanjem je osumljeni ogrozil tudi varnost drugih oseb, ki so bile v neposredni bližini, a na srečo nobena od njih ni bila telesno poškodovana.

Osumljenec je bil odpeljan v bolnišnico 

Osumljenec je bil z reševalnim vozilom zaradi slabega počutja odpeljan v UKC Maribor, kjer so mu nudili zdravniško oskrbo, so še sporočili mariborski policisti. 

O dejanju sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni državni tožilec Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, ki je usmerjal predkazenski postopek. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Po do zdaj zbranih obvestilih kaže, da gre za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, za katero je predpisana zaporna kazen od enega do osem let. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o primeru obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Nemška policija
Novice V Nemčiji policija ustrelila moškega, ki je pred tem z nožem napadel tri policiste
policija zda
Novice V streljanju v ZDA en mrtev, več kot 20 ranjenih
Johnny Wactor
Trendi Po streljanju v Los Angelesu umrl igralec Johnny Wactor