SiolNET. Novice Slovenija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Število helikopterskih reševanj Slovenske vojske se je močno povečalo #video

0,08

termometer

Helikoptersko reševanje
Foto: Matjaž Šerkezi

Število posredovanj dežurnih posadk letalstva Slovenske vojske v reševalnih akcijah se je v letošnjem poletju v primerjavi z lanskim podvojilo. Pripadniki 15. polka vojaškega letalstva so danes na Brniku predstavili svojo vključenost v sistem reševanja in pomoči ter ob tem opozorili na nujnost dodatnih sredstev in posodobitve opreme.

Slovenska vojska vsak dan v 15-minutni pripravljenosti zagotavlja dežurne helikopterske posadke za reševanje v gorah, helikoptersko nujno medicinsko pomoč in gašenje. Kot je povedal poveljnik 151. helikopterske eskadrilje Igor Lanišnik, so julija opravili kar 97 reševanj, junija pa 66. Obe številki sta bistveno višji od lanskih, ko so junija opravili 21, julija pa 54 posredovanj.

[video: 64013 / ]

Video: Planet TV

Med razlogi za to je manjše število opravljenih intervencij policijske letalske enote, saj je policija zdaj bolj obremenjena v Mariboru, in povečanje števila nesreč. Poleg tega je v Sloveniji letos znova več turistov. Ti se vozijo po cestah, hodijo v gore in se ukvarjajo z adrenalinskimi športi, zaradi česar je tudi nesreč več, je pojasnil namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin