Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
30. 6. 2015,
13.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

soseska Zeleni gaj Brdo stanovanja

Torek, 30. 6. 2015, 13.14

8 let

Soseska Brdo, ponos stanovanjskega sklada

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dozdajšnji direktor republiškega stanovanjskega sklada Žiga Andoljšek je med največje dosežke svojega mandata uvrstil dokončanje soseske na Brdu. Mesto direktorja jutri prevzema Črtomir Remec.

Andoljšek je na novinarski konferenci predstavil tri največje dosežke svojega štiriletnega mandata. Kot ključne je izpostavil dokončanje začetih investicij, kjer je omenil ljubljansko sosesko Zeleni gaj na Brdu, vzpodbujanje najemništva in vzpostavitev razvojnega financiranja v okviru sklada.

Gradnja 370 stanovanj na Brdu, ki se je začela že leta 2008, je bila lani končana. "Še posebej me veseli, da smo za dokončanje investicije porabili manj od predvidenih sredstev. Kljub temu smo dosegli izjemno kakovost gradnje in v pol leta prodali 302 stanovanji. Soseska je zaživela in stanovalci so zadovoljni," je poudaril Andoljšek. Končuje se še zadnja faza gradnje soseske, v kateri bo ob dokončanju skupaj okoli 600 stanovanj. "Upamo, da se bo gradnja začela jeseni," pravi.

Z najemništvom do ugodnega in varnega reševanja stanovanjskega vprašanja V programu vzpodbujanje najemništva so kupili več kot 200 stanovanj in jih najemnikom ponudili v dolgoročni najem. "Najemniki so zadovoljni, saj so ocenili, da lahko tudi na takšen način dolgoročno, ugodno in varno rešujejo stanovanjski problem," je dejal.

Andoljšek je še dejal, da je stanovanjski sklad v izjemno dobri finančni kondiciji. Izrazil je željo, da bo njegov naslednik Črtomir Remec, ki prihaja iz gospodarstva in je častni predsednik inženirske zbornice Slovenije, nadaljeval uspešno delo in presegel njegove rezultate. Po njegovih besedah se želi Remec v prihodnje posvetiti prav razvojnemu financiranju, kjer do zdaj niso poželi najboljših rezultatov. Kot razlog je navedel pomanjkanje strategije države za parcialno reševanje stanovanjskega problema.

Še se bo gradilo Glede prihodnjih aktivnosti stanovanjskega sklada je Andoljšek redkobeseden. "Sklad je lastnik več zemljišč po vsej Sloveniji. Odgovorno je, da ta zemljišča tudi aktivira. V finančnem programu so predvidena sredstva za določene investicije, ki pa bodo odvisne predvsem od strategije države in vizije mojega naslednika," je sklenil.

Ne spreglejte