SiolNET. Novice Slovenija
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče uvedlo preiskavo v primeru Kengurujčki

0,16

termometer

sodišče, zatožna klop
Foto: STA

Okrožno sodišče v Ljubljani je 25. septembra uvedlo preiskavo v primeru sumov zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo otrok v zasebnem zavodu Kengurujčki iz Ljubljane. Tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo aprila letos.

Zasebni zavod Kengurujčki Novice Tožilstvo na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo v primeru Kengurujčki #video

Posnetki spornega dogajanja v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, so v javnosti zaokrožili v začetku lanskega oktobra. Primer je sprožil tudi številna vprašanja o primernosti sistemske ureditve in nadzora. Policisti so januarja kazensko ovadili 67-letno žensko zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok.

Ni imela ustreznega znanja in izobrazbe

V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je osumljenka med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala dela varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

Policija jo sumi tudi, da je pri svojem delu huje kršila svoje dolžnosti s tem, da je z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, na primer nanje vpila in jih žalila. Nekaterim otrokom ni dovolila svobodne izbire, koliko bodo pojedli. Če so otroci hrano zavračali, jih je hranila na silo.

Pri pripravi na počitek pa je po ugotovitvah kriminalistov za nekatere otroke uporabljala neetične in strokovno nesprejemljive načine in metode, na primer povijanje otrok v rjuho. Delovanje zavoda Kengurujčki je pod drobnogled vzelo tudi več inšpektoratov.

Zasebni zavod Kengurujčki Novice Afera Kengurujčki: inšpektorje prehiteli in razglasili bankrot

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin