SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Seznam šol, ki bodo zaprte

4

termometer

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport bo danes zaprtih okoli 75 odstotkov šol. Kot so pojasnili na ministrstvu, gre pri tem za osnovne in srednje šole ter dijaške domove.

Zaradi nevšečnosti, ki sta jih v preteklih dneh povzročila sneg in žled, so se v večini šol v Sloveniji odločili, da bodo njihova vrata jutri ostala zaprta.

Objavljamo seznam šol, ki so do sedaj napovedale, da jutri pouka pri njih ne bo. Seveda bomo veseli vseh dodatnih informacij, ki nam jih lahko sporočite na newsdesk@tsmedia.si

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je že poslalo seznam, katere šole bodo jutri zagotovo zaprte. Seznam še ni dokončen, saj podatke s strani šol še zbirajo. Ministrstvo ravnatelje vseh šol, v katerih jutri ne bo pouka, poziva, naj o tem objavijo sporočilo na svojih spletnih straneh in obvestijo župane, lokalne medije in starše.

Manjkajoče dneve bodo v šolah nadomestili s spremembo koledarja v naslednjih sobotah, na šolskem ministrstvu pa so še pozvali vrtce in šole, da če je mogoče, zagotovijo varstvo za otroke in učence, ki bodo prišli. Predsednik Združenja ravnateljev osnovnih in glasbenih šol Milan Rejc pravi, da se bo vsaka šola odločila po svoje glede na trenutno stanje in informacije, ki jih bodo ravnatelji pridobili s terena.

Po napovedanih naj bi se sicer padavine umirile. Zato Rejc upa, da situacija v ponedeljek ne bo slabša, kot je bila v petek. Tudi tedaj so namreč že marsikaterešole imele težave zaradi obilice snega in prevoza otrok v šole. Rejc upa, da večjih težav jutri vendarle ne bo, bo pa vse odvisno od situacije na posameznih področjih v državi. "Če ni elektrike, se šole tudi težko ogrevajo in če šola ni ogrevana, je treba verjetno pouk preložiti," je za STA povedal Rejc.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin