Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 9. 2023,
14.39

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

policija Senad Jušić

Petek, 8. 9. 2023, 14.39

8 mesecev, 2 tedna

Senad Jušić prevzel vodenje policije s polnim mandatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Senad Jušić | Senad Jušić je karierni policist, ki je prehodil pot od lokalne policijske postaje na Primorskem do generalne policijske uprave v Ljubljani in do mesta generalnega direktorja policije. | Foto STA

Senad Jušić je karierni policist, ki je prehodil pot od lokalne policijske postaje na Primorskem do generalne policijske uprave v Ljubljani in do mesta generalnega direktorja policije.

Foto: STA

Vodenje policije s polnimi mandatom je z današnjim dnem prevzel Senad Jušić. Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je z njegovim imenovanjem zelo zadovoljen, Jušić pa je v izjavi za javnost po slovesnosti ob imenovanju med drugim izpostavil vlogo policijskih uslužbencev pri krepitvi javnega zaupanja v delo policije.

Imenovanje Senada Jušića za generalnega direktorja policije s polnim mandatom je bila pravilna odločitev, je v izjavi za javnost poudaril minister. Gre namreč za izkušenega policijskega strokovnjaka, ki vodi policijo v skladu z njenimi normami in vrednotami, odlično pa je vodil policijo tudi v času poplav, je izpostavil Poklukar.

Po ministrovih besedah je Jušić karierni policist, ki je prehodil pot od lokalne policijske postaje na Primorskem do generalne policijske uprave v Ljubljani in do mesta generalnega direktorja policije. Ob tem je izredno pohvalil delo policije v času katastrofalnih poplav, ki so prizadele Slovenijo.

"Če slovenska policija skupaj s Slovensko vojsko, gasilci in reševalci ne bi ukrepala tako, kot je, bi imeli v Sloveniji med poplavami bistveno več žrtev," je poudaril minister.

v. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić
Novice Jušiću poln mandat na čelu policije

Med aktivnostmi, ki čakajo novega šefa policije, je med drugim izpostavil oblikovanje resolucije o dolgoročnem opremljanju policije, sprejem dveh zakonov o policiji ter ureditev kariernega sistema v policiji.

Prizadeval si bo za neodvisnost in strokovnost

"Na policiji sem že več kot 32 let. Sem karierni policist in sem prehodil vso pot od patruljnega policista do prvega med enakimi, generalnega direktorja slovenske policije," pa je v izjavi za javnost poudaril Jušić.

Kot je izpostavil, si bo še naprej prizadeval "skrbno in kakovostno opravljati svoje delo", pa tudi za neodvisnost in strokovnost dela policije.

"Verjamem, da mi bodo v veliko pomoč moje bogate izkušnje in znanje, ki sem si jih pridobil. Policija je pri svojem delu uspešna, to lahko zatrdim. Je servis za ljudi, tukaj smo, ker nas ljudje potrebujejo. Nenazadnje je naša temeljna naloga varovati življenje in premoženje ljudi," je poudaril Jušić in se zahvalil policistom za njihovo delo.

Zagotovil je, da si bo skupaj z obema reprezentativnima policijskima sindikatoma in stanovskimi organizacijami trudil ustvarjati takšne pogoje za delo, da bo delo policistov učinkovito in varno.

Vlada je Jušića imenovala za mandatno dobo petih let, in sicer od 8. septembra 2023 do najdlje 7. septembra 2028, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Ne spreglejte