Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
12.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 12.59

8 let

Referendumska kampanja v polnem teku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Referendumska kampanja pred nedeljskim glasovanjem o arbitražnem sporazumu je v polnem teku.

Zadnje dni pred začetkom volilnega molka bodo organizatorji kampanje izkoristili še za številna zborovanja in javne tribune, zagovorniki in nasprotniki sporazuma pa volivce nagovarjajo tudi z brošurami, ki so jih danes prejela slovenska gospodinjstva. Petek je zadnji dan za prepričevanje volivcev Organizatorji referendumske kampanje imajo še do petka do polnoči čas, da z argumenti za ali proti arbitražnemu sporazumu prepričajo volivke in volivce. Nato pa bo nastopil volilni molk, ko bo prepovedana vsakršna referendumska propaganda. Shodi, zborovanja, javne tribune in okrogle mize Zadnje dni pred glasovanjem bodo organizatorji referendumske kampanje izkoristili za nagovarjanje volivcev s številnimi shodi, zborovanji, javnimi tribunami in okroglimi mizami, njihovi predstavniki pa se bodo "spopadli" tudi na televizijskih soočenjih.

Shod vladnih strank na Prešernovem trgu Vladne stranke SD, Zares in LDS osrednji shod v podporo arbitražnemu sporazumu pripravljajo v sredo na Prešernovem trgu, kjer bodo zbrane nagovorili premier in predsednik SD Borut Pahor, predsednica LDS Katarina Kresal in predsednik Zaresa Gregor Golobič.

Zbor za republiko bo zboroval na Pogačarjevem trgu Nasprotniki sporazuma pa bodo imeli osrednje zborovanje v petek na Pogačarjevem trgu, ki ga pripravlja Zbor za republiko, potekal pa bo pod geslom Stopimo skupaj za Slovenijo.

Brošuri z argumenti za in proti arbitraži Tako podporniki kot zagovorniki sporazuma so danes na slovenska gospodinjstva razposlali brošure z argumenti za ali proti sporazumu. Koalicijske SD, Zares in LDS volivce nagovarjajo z brošuro Za arbitražni sporazum - za pravično mejo in stik z odprtim morjem, ki so jo izdali v nakladi okoli 740.000 izvodov, naročnik brošure pa so omenjene tri vladne stranke.

Brošura nasprotnikov sporazuma nosi naslov Tujega nočemo, svojega ne damo, njen naročnik pa je SDS. Pri njej sodelujejo Zbor za republiko, SDS, SLS, NSi, SNS, Zeleni Slovenije in Koper je naš, višina naklade pa je dobrih 737.000 izvodov.

Soočenja na televiziji in radiu V tednu pred glasovanjem se bo zvrstilo še nekaj soočenj med zagovorniki in nasprotniki arbitražnega sporazuma. Predstavniki vseh organizatorjev bodo svoje argumente predstavili v petek na TV Slovenija, Pahor in Janša pa se bosta soočila v petek na Kanalu A, predvidoma pa tudi v četrtek na Radiu Slovenija.

Ne spreglejte