Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 1. 2011,
7.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 5. 1. 2011, 7.20

8 let, 3 mesece

Portorož: nesnaga kvari vzdušje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nedeljski sprehod ob morju med Lucijo in Bernardinom je pred prazniki postregel z nekaj neprijetnimi presenečenji.

Medtem ko se v središču Portoroža postavlja hotelski blišč, so ozadja plažnih objektov neurejena in zasmetena.

Smeti in neurejenost Vsak obiskovalec si bo rad privoščil sprehod ob morju, a kaj, ko ga na tem koščku obale čakajo nepospravljeni stranski vhodi v plažne lokale, zasmeteni s starimi hladilniki, zabojčki, polomljeno opremo, posušenim rastlinjem, nepokošeno travo in plevelom, nepometeno mivko in še čim.

Inšpekcija: Smeti se nahajajo na zasebnih površinah Tako stanje smo fotodokumentirali, na javne službe pa naslovili nekaj vprašanj. Z urada za občinsko inšpekcijo in redarstvo piranske občine so nam pojasnili, da občinska inšpekcija izvaja nadzor nad urejenostjo javnega dobra na podlagi odloka o čiščenju in urejanju ter posebni rabi javnih površin. "Glede na to, da se nesnaga nahaja večinoma na zasebnih površinah, občinska inšpekcija uporablja določbo odloka, ki ureja tovrstno problematiko. Citat določbe odloka se glasi, da morajo zunanje dele zgradb, ki mejijo na javno površino, lastniki redno vzdrževati, tako da ne kvarijo videza naselja in okolja ter ne ogrožajo varnosti ljudi."

Na podlagi te določbe občinska inšpekcija opravlja nadzore po uradni dolžnosti in na podlagi prijav strank. Globa za kršitev navedenega je 800 evrov za pravno osebo in 400 za odgovorno osebo. Z 200 evri se kaznuje fizična oseba.

Na Okolju pravijo, da je del površin neposredno ob lokalih v upravljanju lastnikov lokalov, površine ob morju pa so v občinski lasti, čisti jih Okolje. Dokler je bil lastnik lokalov Istrabenz turizem, so za vse površine skrbeli sami, ker so jih uporabljali kot svoje terase ali kot površine za kopalce. "Vsekakor bo potrebno tudi ta del v bližnji prihodnosti urediti skladno z vso ostalo enovito podobo obalne promenade," dodaja Milica Maslo, članica uprave Okolja.

Ne spreglejte