SiolNET. Novice Slovenija
9,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogrešano planinko našli mrtvo pod Češko kočo

9,48

termometer

Češka koča
Foto: Klemen Korenjak

Policija in gorski reševalci so prekinili iskanje planinke, ki je bila pogrešana od nedelje, saj so jo v dopoldanskih urah našli mrtvo na območju letne poti na Češko kočo.

Pogrešano planinko, ki so jo svojci pogrešali od 25. aprila, je danes iskalo 14 gorskih reševalcev Društva GRS Jezersko, gorska policijska enota s policijskim helikopterjem in policijskimi droni. Helikopter je opravil tudi transport gorskih reševalcev do koče na Ledinah in do Češke koče. 

Mrtvo so jo našli pod Češko kočo in jo s helikopterjem prepeljali v dolino. Okoliščine kažejo na smrt zaradi zdrsa na območju letne poti na Češko kočo in posledično padec po strmem terenu.

Na Češko kočo trenutno zelo nevarne vse poti

Razmere na območju jezerskih gora in tudi širše so še vedno povsem zimske in nevarne. Dnevno prihaja tudi do proženja snežnih plazov in skalnih podorov, pri čemer bodo take razmere zagotovo trajale še določen čas.

Jezerski gorski reševalci opozarjajo tudi, da so na Češko kočo trenutno zelo nevarne vse poti.

Obvezna je popolna zimska gorniška oprema in velika previdnost zaradi snega, zdrsov, podorov. Ob tem so še dodali, da verige za obutev niso primerna oprema za sredogorje in visokogorje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin