Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2019,
8.46

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

7

Natisni članek

župan Piran politika občina

Četrtek, 6. 6. 2019, 8.46

4 leta, 10 mesecev

Piranski župan Zadković izstopil iz stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

7

Đenio Zadković | Foto STA

Foto: STA

Piranski župan Đenio Zadković je včeraj odstopil kot predsednik Gibanja za občino Piran (GZOP) in tudi izstopil iz stranke. Zadković, ki je trenutno nedosegljiv, je kot razloge za svojo potezo za časnik navedel prevelika razhajanja v političnih pogledih.

Nejc Gorjan
Novice Neverjeten podvig Primorca: od Dubrovnika do Pirana na supu #video

Spor, ki je botroval odstopu, se je po poročanju Primorskih novic zgodil v torek, ko so se srečali predstavniki izvršnega odbora stranke, občinski svetniki iz vrst GZOP in člani nadzornega odbora stranke. Na dnevnem redu je bila tudi izključitev enega od županovih svetovalcev Andreja Babnika, sicer člana izvršnega odbora stranke. Večina članov izvršnega odbora se je z izključitvijo strinjala, Đenio Zadković pa ne.

Kršil je kodeks stranke

Član izvršnega odbora GZOP Aleš Dobravc je za časnik med razlogi za izključitev Babnika izpostavil kršenje kodeksa stranke in njegov nekorektni način komuniciranja. Obenem pa je Dobravc na Zadkovića naslovil prošnjo za dodaten razmislek o odstopu. GZOP želi namreč z županom sodelovati skozi konstruktivne dogovore. "Menimo, da poslanstvo Đenia Zadkovića kot predsednika stranke GZOP ne more biti vezano na enega samega človeka," je dodal Dobravc.

Zadković, ki se trenutno ne oglaša na telefon, je za Primorske novice sicer svojo potezo pojasnil z razhajanji v političnih pogledih. "V tem ni nič tragičnega. Različni smo si, kot stranka smo prehitro nastali, zdaj pa prihaja do delitve na dve jedri. Glede na številno podporo, ki so mi jo v zadnjih urah izrazili številni člani stranke, je moja poteza brez dvoma pravilna," je ocenil župan.

Đenio Zadković | Foto: STA , Foto: STA ,

Babnik pa je za časnik pojasnil, da bi se mu mandat svetovalca župana kmalu iztekel in ga ni nameraval podaljšati. Kot je povedal, je želel pridobiti široko podporo strank v občinskem svetu, kar pa ni naletelo na plodna tla svetnikov GZOP.

Zadković je bil lani eden glavnih pobudnikov nastanka Gibanja za občino Piran, ki je nato preraslo v stranko, Zadković pa je nato presenetljivo slavil na županskih volitvah minulo jesen. Nesoglasja znotraj GZOP so bila sicer očitna že dalj časa, potem ko svetniki iz vrst županove stranke niso podprli proračuna za letos.

Vila Piranesi
Novice Kdo je pri vili v Piranu zaslužil 400 tisoč evrov provizije?
Ne spreglejte