Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2019,
7.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Piran morje obala poplave

Ponedeljek, 23. 12. 2019, 7.20

4 leta, 4 mesece

Nevarnosti še ni konec, morje lahko spet poplavi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Obilno deževje, ki je ves minuli konec tedna zajelo večji del države, je povzročilo veliko nevšečnosti. Dež je ponoči sicer ponehal, a vremenoslovci opozarjajo, da lahko morje v torek zjutraj spet poplavi.

 Sirena, ki ob jutranji plimi opozarja na poplavljanje morja, se je danes okoli 6. ure zjutraj sprožila v Piranu.

Meteorna voda je minulo noč večinoma poplavljala in ogrožala objekte. Zaradi razmočenega terena se je podrlo več dreves. Center za obveščanje uprave za zaščito in reševanje je prejel klice iz občin Apače, Bistrica ob Sotli, Rogaška Slatina, Brežice, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Gorišnica, Duplek, Gorišnica, Hoče-Slivnica, Izola, Koper, Krško, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Maribor, Mislinja, Moravske Toplice, Pivka, Podčetrtek, Prevalje, Ptuj, Radlje ob Dravi, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Rogatec, Semič, Slovenj Gradec, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šentilj, Šentjur, Šmartno ob Paki, Vojnik, Velenje, Zagorje ob Savi in Zreče.

Aktiviranih je bilo 36 prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti. V glavnem so gasilci črpali meteorno vodo iz objektov, objekte zavarovali s protipoplavnimi vrečami in odstranjevali podrta drevesa, so zapisali na centru za obveščanje, je poročala STA.

Sprožilo se je več plazov

V nedeljo se je sprožilo osem zemeljskih plazov. | Foto: STA , V nedeljo se je sprožilo osem zemeljskih plazov. Foto: STA , V nedeljo se je sprožilo osem zemeljskih plazov, in sicer na območjih občin Izola, Koper, Lovrenc na Pohorju, Makole, Piran, Slovenj Gradec ter Šentjur. Pet plazov je zasulo oziroma ogrožalo prometno in drugo infrastrukturo, v dveh primerih pa stanovanjska objekta. Gasilci so poskrbeli za odvodnjavanje oziroma plazišča prekrili s folijami.

Smreka Piran
Novice V Piranu padla božična smreka #foto

Morje lahko v torek zjutraj spet poplavi obalne predele

Ponoči bo delno jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, v alpskih dolinah do -5 stopinj Celzija. V torek bo pretežno jasno, sredi dneva in popoldne ponekod zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V torek zjutraj bo morje spet poplavilo nižje ležeče dele obale, v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov, opozarjajo vremenoslovci. V sredo in četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

Vreme 23. 12. | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Vreme 23. 12. | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Ne spreglejte