Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 8.37

8 let

Pahor: Miklavčiča ne bom več prosil, naj ostane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ministra za zdravje Boruta Miklavčiča so minuli konec tedna zadržali na kliničnem oddelku za vaskularno in intenzivno nevrološko terapijo kliničnega centra.

Predsednik vlade Borut Pahor bo Miklavčiča obiskal v sredo in se z njim pogovoril o njegovem nadaljnjem sodelovanju v vladi. Spričo Miklavčičevih zdravstvenih težav ga Pahor, kot je dejal, ne bo več prosil, naj ostane na položaju in še naprej vodi tako zahteven resor. Kot je še dejal Pahor, se mu zastavlja vprašanje, ali ima moralno pravico, da od Miklavčiča v prihodnje še zahteva, da vodi tako zahteven resor. Kot premier ima, kot je dejal, sicer dolžnost poskrbeti, da ministri delajo s polno paro, a da na svojem delovnem mestu ne "pregorijo". Kandidata za zamenjavo še nima Zato bo Pahor v kratkem ocenil, ali sme od Miklavčiča zahtevati toliko odrekanja in žrtvovanja, kot ga je zahteval v preteklih mesecih. O tem se bo z ministrom pogovoril v sredo, je dejal Pahor in napovedal, da bosta "prišla najprej do človeške in nato politične odločitve". Premier meni, da nima moralne pravice, da ga prosi, naj ostane na položaju, če se ne počuti v odlični kondiciji. Ob tem je dodal, da zamisli za morebitno Miklavčičevo zamenjavo še nima.

"Miklavčič je postavil okvirje zdravstvene reforme" Premier je še pojasnil, da je Miklavčiča po možganski kapi prosil, naj ostane na položaju, in si prizadeval, da bi pripeljal zdravstveno reformo v državni zbor. Kot pravi, je zakon o zdravstveni dejavnosti po "11 mesecih zelo težkega dela" pripravljen na sprejem na vladi, kar je bilo Miklavčičevo "mojstrsko politično delo". Miklavčič je tako zaradi svoje izredne predanosti postavil okvirje zdravstvene reforme.

Tretja hospitalizacija v času ministrovanja Borut Miklavčič je bil v petek hospitaliziran v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani. Po opravljenih preiskavah je bil v nedeljo dopoldne odpuščen v domačo oskrbo, do nadaljnjega pa bo počival doma. To je bila po blažji možganski kapi sredi lanskega poletja in manjšem posegu (zapiranju znotrajžilne anevrizme) novembra lani tretja hospitalizacija ministra Miklavčiča na nevrološkem oddelku UKC Ljubljana v času njegovega ministrovanja.

Ne spreglejte