SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor: Leto 2010 bo boljše leto

3

termometer

 | Foto:
Premier Borut Pahor je v svoji novoletni poslanici napovedal, da bo leto 2010 boljše leto, ki nam bo omogočilo zastaviti zahtevne strukturne reforme in povečati našo konkurenčnost.

Med konkretnimi cilji vlade je premier navedel stabilizacijo gospodarske rasti, zmanjšanje proračunskega primanjkljaja in zadržanje stopnje anketne brezposelnosti. "Najtežji čas krize je za nami" Kot je v svoji poslanici ocenil predsednik vlade, kaže, da je najtežji čas krize za nami. Poleg tega lahko za razliko od lani za leto 2010 bistveno bolj jasno predvidevamo probleme in njihove možne rešitve, prav tako pa smo tudi najtežji del krize "preživeli tako, da smo obdržali potrebno solidarnost in socialno povezanost naše družbe".

Pahor je podal vizijo, po kateri naj bi Slovenija presegla povprečno razvitost EU in se umestila "v krog najbolj konkurenčnih in solidarnih držav na svetu". Prav zdaj, ko se to sliši še posebej utopično, je po njegovo pravi čas, da storimo odločilne korake v tej smeri. "Tekma bo neusmiljena. Slovenci imamo dovolj notranjih moči, znanja in samozavesti, da moramo stremeti k uspehu," je prepričan premier, ki je dodal, da se vlada svoje odgovornosti glede tega v celoti zaveda.

Cilji vlade za prihodnje leto Cilji vlade za prihodnje leto so tako po Pahorjevih besedah stabilizacija pozitivne gospodarske rasti na medletni ravni okrog enega odstotka, zmanjšanje proračunskega primanjkljaja za pol odstotne točke in zadržanje stopnje anketne brezposelnosti pod 7,5 odstotka.

Premier je poleg tega pozval k skupnemu delovanju v skupno dobro. "To je moralni in legitimni vzvod naše moči za rešitev najtežjih problemov. Dajmo vse od sebe in ne vse samo za sebe. Pokažimo najboljše lastnosti našega narodovega značaja - upornost, zmagovalno miselnost in samozavest," je v svoji poslanici še povedal Pahor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin