Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 2. 2015,
7.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

počitnice šola

Ponedeljek, 16. 2. 2015, 7.34

8 let

Odklop za učence in dijake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za osnovnošolce in dijake vzhodne polovice Slovenije se začenjajo enotedenske zimske šolske počitnice. Druga polovica države bo počitnice imela prihodnji teden.

Šolske klopi so danes ostale prazne v jugovzhodni Sloveniji, koroški, podravski, pomurski, savinjski in spodnjeposavski regiji. V tem tednu so mladim na voljo številne prireditve in aktivnosti.

Od drsanja do obiska tovarne čokolade Športni objekti Maribor v tem tednu pripravljajo program Otroška športna zima, v okviru katerega bodo v določenih terminih vsem obiskovalcem ponudili brezplačno drsanje v Ledni dvorani in brezplačno plavanje na Kopališču Pristan.

Tudi Zveza prijateljev mladine Maribor organizira počitniške delavnice, na katerih bodo otroci izdelovali pustne maske, pležuhe, ptičje hišice … Organizirali bodo tudi drsanje v maskah, igranje košarke in obisk tovarne čokolade.

V Novem mestu za osnovnošolce prirejajo predstavitev in učenje rolanja, floorbnala, inline hokeja ter drugih športov.

Snega na smučiščih dovolj, a previdno Med počitnicami bodo še posebej oživela smučišča, kjer je snega večinoma dovolj. Po podatkih snežnega telefona ga je največ na Krvavcu, Rogli, Kopah in Voglu.

Žičničarji so na počitnice pripravljeni, nastanitvene zmogljivosti v bližini smučišč pa so že precej zasedene. Se pa še najdejo prosta mesta, predvsem je veliko "prostora" še za dnevne smučarje.

Policija sicer opozarja, da je na smučiščih ob počitnicah potrebna še posebna previdnost, saj je takrat več ljudi kot običajno. Za varnost je odgovoren najprej vsak posameznik, za dodatno varnost bo poskrbela tudi policija, ki bo med počitnicami bolj prisotna na smučiščih. Dejavne bodo tudi nekatere druge službe, ki bodo vsaka na svojem področju spremljale dogajanje.

Za otroško varstvo bo poskrbljeno Tako kot med vsakimi počitnicami bo tudi med letošnjimi poskrbljeno za otroško varstvo. V nekaterih občinah bo mogoče v posameznih osnovnih šolah, organizirajo pa ga tudi različni zavodi in organizacije.

V Ljubljani počitnice kulturno obarvane Prihodnji teden se bo počitniško veselje začelo še za 91.716 učencev in 40.392 dijakov gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja.

V prihodnjem tednu bo v Ljubljani več muzejev in drugih kulturnih ustanov pripravilo petdnevne delavnice, na katerih bodo šolarji skozi igro, ustvarjanje in druženje spoznavali umetnost in zgodovino.

V istem obdobju Športno društvo Sonček pripravlja začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni tečaj smučanja ter bordanja za otroke, stare od šest do 15 let, na Krvavcu. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje bo organizirala smučanje v Kranjski Gori.

Ne spreglejte