SiolNET. Novice Slovenija
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od danes dražja dizel in bencin

0,29

termometer

gorivo dizel bencin črpalka | Nove cene bodo veljale do 9. oktobra.  | Foto: Gregor Pavšič
Nove cene bodo veljale do 9. oktobra. Foto: Gregor Pavšič

Regulirane cene naftnih derivatov so se ob nespremenjenih trošarinah opolnoči zvišale. Na servisih zunaj avtocest se je neosvinčeni 95-oktanski bencin podražil za 3,7 centa na 1,588 evra za liter, dizel pa za 6,4 centa na 1,664 evra. Cena kurilnega olja se je zvišala za 6,8 centa na 1,249 evra za liter.

Te cene veljajo do vključno 9. oktobra.

Marže trgovcev so v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov zunaj območja avtocest in hitrih cest omejene in lahko znašajo največ 0,0983 evra za liter dizelskega goriva in 0,0994 evra za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina ter za kurilno olje največ 0,08 evra za liter.

Cene na servisih zunaj avtocest in hitrih cest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Cene pogonskih goriv na avtocestnem križu se oblikujejo prosto.

Bencin. Gorivo. Fosilna goriva. Dizel. Bencinski servis. Petrol. OMW. Energetika. Novice Od jutri dražja dizel in bencin V veljavo je stopil pogoj PCT pri točenju goriva. Petrol. Bencin. Bencinski servis Covid Novice Za koliko bi se lahko v torek podražila goriva?
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin