Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Nedelja,
26. 11. 2017,
7.52

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

vreme ohladitev dež zima sneg zimska rekreacija

Nedelja, 26. 11. 2017, 7.52

5 let, 4 mesece

Nova pošiljka snega že sredi tedna

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
sneg | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Napovedi meteorologov so se uresničile. Deževje v noči na nedeljo je ob ohladitvi prešlo v sneženje in pobelilo tudi nižje ležeče dele države. V Ljubljani je zapadlo pet centimetrov snega, v gorah od 20 do okoli 50 centimetrov. Večjih nevšečnosti sneg sicer ni povzročil.

Kot je za jutranjo kroniko na Valu 202 napovedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič, bo že sredi prihodnjega tedna v severnem delu Slovenije snežilo do nižin.

Večjih nevšečnosti zaradi snega ni bilo

Največ snega je zapadlo na Voglu, kjer so namerili 12 centimetrov. Na Kredarici so zapadli štirje centimetri, na Vojskem slabih pet centimetrov, na Katarini nad Ljubljano pa sedem centimetrov. Snežilo je tudi drugod po Sloveniji.

Sneg se glede na dokaj visoke dnevne temperature v nižinah ni obdržal. Tudi sicer večjih nevšečnosti zaradi snega ni bilo čutiti. Uprava za zaščito in reševanje je sicer poročala o podrtju več dreves na cesto Prevalje–Šentanel zaradi snega, vendar so tamkajšnji prostovoljni gasilci drevesa že odstranili in očistili cestišče.

Ponedeljek bo pretežno jasen, jutro bo mrzlo

V noči na ponedeljek se bo zjasnilo, po kotlinah osrednje Slovenje bo nastala megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, v krajih s snežno odejo okoli -10, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 1 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

V noči na sredo bo znova snežilo

V torek bo sprva precej jasno z mrzlim in po nižinah meglenim jutrom. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

V noči na sredo bodo zahodno Slovenijo že zajele padavine. V sredo bo oblačno, padavine se bodo razširile nad večji del države. V severnih krajih bo snežilo do nižin.

Ne spreglejte