SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Vršiču bodo predstavili gorsko reševanje s helikopterjem

2

termometer

Pripadniki gorske in letalske policijske enote bodo danes ob 10. uri na Vršiču prikazali gorsko reševanje s helikopterjem.

Poleg opreme bodo predstavili statistiko nesreč in vzroke zanje ter podali preventivne nasvete za večjo varnost v gorah, so sporočili z Generalne policijske uprave. Policisti in gorski reševalci bodo predstavili načrtovane aktivnosti v prihodnjih tednih in navzoče seznanili s poletnimi nevarnostmi v gorah. Svetovali jim bodo, kako naj se pravilno opremijo in obujejo in kako naj se varno gibajo. Opozarjali pa jih bodo tudi, naj pri izbiri poti in cilja upoštevajo svojo telesno pripravljenost, opremljenost in vremenske razmere.

Čedalje več ljudi se namreč odloča za aktivno preživljanje prostega časa v sredogorju in visokogorju, s čimer pa se po ugotovitvah policistov in reševalcev povečuje tudi število gorskih nesreč. Letos je zato od 3. junija organizirano dežurstvo reševalne ekipe za helikoptersko reševanje v gorah. To dežurstvo junija in septembra poteka ob petkih, sobotah in nedeljah, v juliju in avgustu pa tudi preostale dneve v tednu.

Ogledala si jo bo tudi Kresalova Današnje predstavitve se bodo med drugim udeležili ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec in načelnik Gorske zveze Slovenije Igor Potočnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin