SiolNET. Novice Slovenija
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Bovškem umrl nemški kajakaš

0,74

termometer

kajakaštvo

V sredo popoldan se je na reki Učje smrtno ponesrečil 50-letni nemški kajakaš. Sto metrov pred mostom v vasi Žaga ga je močen tok potegnil v vodo in iz kajaka.

Nemška kajakaša sta spust začela v bližini nekdanjima italijanskega mejnega prehoda Učja, za starejšega 50-letnika pa je bil usoden močan vodni tok pred mostom v vasi Žaga.

Tok reke Učje je bil zaradi zadnjih obilnih padavin v Zgornjem Posočju sicer  zelo  močan,  vendar po sedanjih ugotovitvah kljub temu večjih težav med  plovbo nemška kajakaša nista imela. Vmes naj bi se tudi večkrat ustavila in ocenjevala, ali je s plovbo po omenjeni reki varno nadaljevati.

Ko sta oba  nemška  kajakaša priveslala do približno sto metrov oddaljenega od mostu čez reko Učjo v vasi Žaga, ju je začelo obračati. Močan  vodni  tok  je vsakega izmed njiju posebej potegnil pod vodo in nato iz kajakov.

Ko je 44-letnemu nemškemu kajakašu uspelo izplavati  na  površje, je v bližini opazil prijatelja, ki je plaval  na  površju, in  ga nato odvlekel na nabrežino. Ker 50-letni  Nemec  ni kazal znakov življenja, ga je njegov 44-letni prijatelj začel oživljati, vendar žal neuspešno.

Takoj zatem je poklical na pomoč reševalce,   vendar  tudi  reševalci  NMP  ZD  Tolmin  50-letnemu  nemškemu državljanu na kraju niso pomogli več pomagati, tako da je zdravnik na kraju lahko le potrdil njegovo smrt.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin