Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2018,
16.43

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

4

Natisni članek

Maribor Policija eksplozija

Sreda, 7. 11. 2018, 16.43

5 let, 5 mesecev

Močna eksplozija v Mariboru, celotno nadstropje uničeno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

4

Na Pobrežju v Mariboru je nekaj čez 15. uro eksplodiralo v enem od stanovanj. Neuradno je razneslo plinsko jeklenko. Poškodovane so tri osebe, ena huje. Eksplozija se je zgodila v stanovanju starejšega moškega, ki naj bi poskušal storiti samomor.

Gasilci skupaj s policisti pregledujejo posamezna stanovanja, da ugotovijo, če se stanovalci lahko vrnejo vanje. Večina jih je sicer iz previdnosti že poiskala začasno zavetje pri sorodnikih, poroča STA.

Na kraju sta bili tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Ob močni eksploziji so popokala tudi stekla na oknih, Ulica bratov Greifov pa je trenutno zaprta, poroča Maribor24.si. "Prve ugotovitve kažejo, da gre za eksplozijo v stanovanju, katere posledice so vidne tudi približno 50 do 100 metrov okoli tega stanovanjskega bloka. Zaradi takšnega obsega bo ogled trajal pozno v noč in tudi jutri. Treba je namreč preiskati zelo široko območje, preden bomo prišli do centra in ugotovili vzrok tega dogodka," je povedal predstavnik policije.

Na kraju je ob številnih gasilcih in reševalcih tudi civilna zaščita. Iz bloka so morali evakuirati okoli 30 stanovalcev, stavbo pa pregledujejo strokovnjaki glede statike in nadaljnjega bivanja v njem.

Prvi mož mariborskih poklicnih gasilcev Aleš Ciringer je za STA povedal, da je eksplodiralo v tretjem nadstropju enega od blokov, pri tem pa je celotno nadstropje popolnoma uničeno.

Po eksploziji tudi zagorelo

Po podatkih Ciringerja je ena oseba težje poškodovana, vsaj pet pa lažje. Policija je pozneje sicer sporočila, da naj bi bile poškodovane tri osebe.

Vse so odpeljali v UKC Maribor. Po eksploziji je v stanovanju tudi zagorelo, vendar so gasilci požar hitro pogasili, poroča STA.

Pok naj bi se po poročanju Večera slišal tudi en kilometer daleč, 30 metrov od bloka pa naj bi ležale rolete, ki jih je odneslo z okna enega od stanovanj. Poškodbe so tudi na nekaterih avtomobilih, parkiranih pred blokom.

Večina prebivalcev bloka se je zatekla k sorodnikom. "Če to ni mogoče, jim bodo zagotovili začasna bivanja prek Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor," pravijo na mariborski občini. V omenjenem bloku sicer živi okoli 50 ljudi.

Policisti bodo ponoči varovali območje, ne le zaradi interesa preiskave vzroka temveč tudi zato, ker so nekatera stanovanja ob eksploziji ostala brez vrat.

Velika gmotna škoda

Gmotna škoda je že na prvi pogled velika. Stanovanje, v katerem je eksplodiralo, je popolnoma uničeno, poškodovana so tudi številna druga stanovanja. Razbitine oken, ograj in drugega stavbnega pohištva so ležale povsod okoli bloka, tudi na parkiranih avtomobilih v bližini. Eksplozija je bila tako močna, da jo je bilo slišati tudi v drugih delih mesta, še poroča STA.

Neuradno: poskus samomora

Po neuradnih informacijah Večera je v stanovanju živel starejši moški, ki naj bi poskušal storiti samomor. Na kraju so ga reševalci oživljali. Sosedje naj bi upravljavca bloka v preteklosti že opozarjali na soseda in njegove domnevne osebnostne motnje, še poroča Večer.

Ne spreglejte