Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2015,
11.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 24. 4. 2015, 11.55

8 let

MNZ na dražbo s petimi stanovanji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ministrstvo za notranje zadeve na javni dražbi prodaja pet stanovanj. Če vas mika življenje v enem od policijskih stanovanj, se 8. maja udeležite dražbe. Izklicne cene so od 30 do 48 tisoč evrov.

Vsa stanovanja so last države, upravlja pa jih MNZ. Kot pojasnjujejo na MNZ, jih prodajajo zato, ker so že več let nezasedena, z njimi pa imajo le stroške. Dražili bodo vsako stanovanje posebej, štiri od njih imajo energetsko izkaznico razreda D, eno pa razreda E. Na dražbi, ki bo 8. maja ob 9. uri na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani, bodo skušali prodati pet stanovanj, in sicer tri v Metliki, eno v Murski Soboti in eno v Petrovcih.

82 kvadratnih metrov veliko stanovanje za manj kot 50 tisoč evrov Stanovanje v Ulici Moša Pijade 8 v Črnomlju je veliko 65,30 kvadratnega metra, izklicna cena pa je 36.635 evrov. Izklicna cena za stanovanje v Naselju Borisa Kidriča, veliko 82,5 kvadratnega metra, je 47.685 evrov. Stanovanje na istem naslovu v izmeri 78,60 kvadratnega metra ponujajo po izklicni ceni 44.115 evrov.

Stanovanje v Kocljevi ulici 12/c v Murski Soboti je veliko 35,70 kvadratnega metra, začetna cena je 25.500 evrov, medtem ko stanovanje v Petrovcih na naslovu Gornji Petrovci 33, veliko 64,80 kvadratnega metra, ponujajo za 30.260 evrov.

Višanje za dvesto evrov "Najnižji znesek višanja na dražbi za posamezno stanovanje je 200 evrov, v ta znesek pa ni vštet davek na promet nepremičnin," pojasnjujejo na MNZ.

Predstavniki dražiteljev, torej pravnih oseb, morajo pred začetkom dražbe komisiji izročiti pisna pooblastila za sodelovanje na javni dražbi in se pri tem izkazati z osebnim dokumentom, medtem ko se morajo fizične osebe na dražbi izkazati z osebnim dokumentom.

Varščina znaša deset odstotkov izklicne cene Vsi dražitelji morajo pred začetkom javne dražbe komisiji predložiti potrdilo o vplačani varščini, ki znaša deset odstotkov izklicne cene posameznega stanovanja. Ta mora biti na račun MNZ plačana do 7. maja do 12. ure. Poleg potrdila o plačani varščini morajo dražitelji komisiji predložiti številko tekočega računa za primer vračila varščine, davčno številko, matično številko in tudi telefonsko številko.

Tistim, ki bodo eno od stanovanj kupili, bodo varščino vračunali v kupnino, dražiteljem, ki ne bodo uspešni, pa bo MNZ varščino brez obresti vrnilo v 30 dneh. Če vas torej mika nakup "policijskih" stanovanj, si jih lahko po predhodnem dogovoru tudi ogledate.

Kupec mora kupnino na podlagi izstavljenega računa poravnati v 15 dneh, kriti pa mora tudi vse druge stroške v zvezi s pogodbo, kot so notarska overitev, davek na promet nepremičnin, stroški vknjižbe lastninske pravice v zemljiško knjigo in podobno. Dodatne informacije dobite na spletni strani ministrstva za notranje zadeve.

Ne spreglejte